Cobertura de places vacants de llocs de comandament

UGTPRESONS exigim el compliment del compromís adquirit el passat 7 d’abril

La publicació al DOGC de la resolució del concurs específic de mèrits i capacitats per a la provisió de diversos llocs de comandament i singulars de l’àmbit de règim interior i administratiu (JUS/014/2019) significa, d’una banda, la finalització d’un periple quasi etern de provisionalitat que han patit molts companys i companyes que ara han aconseguit un lloc definitiu, i d’altra, obrir la possibilitat per a una cobertura més àgil i, sobretot més justa, de les vacants d’aquests llocs que es vagin produint en el futur.

UGTPRESONS hem exigit des de fa mesos que el ranking que es generi per la resolució dels diferents concursos de comandaments havia de ser l’eina per proveir les vacants que es produeixin, i així ho hem demanat en diverses oportunitats, fins i tot en escrit adreçat a la pròpia Consellera de Justícia.

Aquesta exigència d’UGTPRESONS finalment es va veure plasmada en un acord que es va prendre a la reunió del Grup de Treball Penitenciari del passat 7 d’abril de 2022, amb l’acceptació per part de tots els sindicats (excepte per la INTERSINDICAL… sic…) de la proposta presentada per l’Administració.

El text que finalment es va consensuar i que consta literalment a l’acta de la sessió és el següent:

Valoració de l’ocupació de llocs de comandament o singulars a l’ATRI per a les persones que no han obtingut destinació en el concurs o per a persones que han obtingut destinació, però aquesta no és la seva primera preferència:

Pel que fa a aquesta qüestió, l’Administració proposa el següent:

– Que les persones que han superat tot el procés JUS/014/2019, 1a i 2a fase, tinguin preferència per ocupar els llocs que van demanar al concurs específic, sempre que hagin sol·licitat aquest lloc en el concurs.

– Incloure una referència als anuncis d’ATRI que indiqui que prioritàriament ocuparan el lloc aquelles persones que hagin participat i superat el concurs de comandaments JUS/014/2019 (convocatòria de concurs específic de mèrits i capacitats per a la provisió de diversos llocs de comandament i singulars de l’àmbit de règim interior i administratiu dels centres penitenciaris de Catalunya) i hagin sol·licitat entre les seves preferències llocs iguals al lloc convocat per ATRI. Així mateix que, en el cas que hi hagi diverses persones en aquesta situació, s’atengui l’ordre de la puntuació obtinguda en el procés. Aquesta excepcionalitat s’aplicaria en els processos convocats fins al 31/12/2022.

– Que els anuncis d’ATRI prevegin la forma habitual de cobertura dels llocs, per tal de preveure que no es presentin persones que hagin superat el concurs i que consistiria en la valoració dels serveis prestats i l’entrevista de selecció per competències.

L’acord adoptat, doncs, és claríssim al respecte però, malauradament les intencions de la pròpia administració semblen anar en un altre sentit.

UGTPRESONS ja que hem detectat com llocs que s’acaben d’assignar amb caràcter definitiu al concurs JUS/014/2019 i que no seran ocupats pels nous destinataris per diversos motius (mantenint, això sí, la seva reserva), volen continuar assignant-se “digitalment”, incomplint així l’acord pres el passat 7 d’abril.

UGTPRESONS ja ens hem posat en contacte amb els responsables de la Secretaria de Mesures Penals per exigir que les cobertures de les vacants que es produeixin es facin d’acord al text pactat i que, no acceptarem en cap cas tornar a un sistema de selecció subjectiu i que des de fa anys genera recels i desconfiança entre els professionals penitenciaris.

Esperem doncs una rectificació immediata per part dels responsables penitenciaris per evitar la judicialització dels nomenaments que es produeixin per no complir-se l’acord adoptat pel Grup de Treball Penitenciari.

En cas que no hi hagi la rectificació oportuna UGTPRESONS posarem els nostres serveis jurídics a disposició dels seus afiliats i afiliades que vegin lesionats els seus drets.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 28 de juny de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca