Concentració Unitària / 7 de juny

Per la dignitat de la professió penitenciària

La representació unitària sindical reclama mesures per reduir la conflictivitat als centres i erradicar les agressions als treballadors públics. Convoca concentració a totes les plantilles el dimarts dia 7 de juny a 10.30 h. a la Plaça Sant Jaume.

Ja fa anys que estem aguantant una gravíssima manca de seguretat als nostres centres penitenciaris. Anys suportant agressions indiscriminades cada cop més greus, insults i pèrdua d’autoritat i de respecte, manca de personal, persecucions regimentals amb obertures d’expedients disciplinaris a treballadors amb trajectòries professionals impecables, i fiscalització constant de les nostres actuacions.

I en aquest context de dificultat extrema, rebem com a pagament la indiferència dels responsables penitenciaris.

Responsables d’un Departament de Justícia i d’una Secretaria de Mesures que enlloc de facilitar-nos la difícil tasca que desenvolupem, donar-nos les eines i els mitjans per desenvolupar-la amb garanties i la protecció davant les nostres actuacions, es dediquen a observar des de les seves atalaies particulars amb sous estratosfèrics i a no donar cap solució a les problemàtiques que patim.

Responsables penitenciaris que demostren una incapacitat absoluta a donar respostes urgents davant d’un escenari d’augment d’agressions, temptatives d’agressió i lesions contínues als professionals penitenciaris, mentre orienten els seus esforços a retallar drets i entorpir qualsevol tipus de negociació.

Uns responsables penitenciaris que ens tracten com a funcionaris de segona, amb un acord penitenciari obsolet, sense proporcionar-nos la formació necessària i continuada que requereix la nostra tasca amb una escola penitenciària pròpia, sense una carrera professional, que elaboren circulars i instruccions amb un marcat sentit polític i no penitenciari i que no redunden en una millora del servei que prestem i que, en definitiva, són els únics responsables de l’actual escenari, on les agressions als professionals penitenciaris, l’augment d’altres índexs que afecten la seguretat als centres, la conflictivitat entre interns, les autolesions i els suïcidis, estan a l’ordre del dia.

I mentre les situacions de conflicte augmenten de manera desorbitada, el Departament de Justícia centra els seus esforços en maquillarles seves estadístiques amb un doble objectiu: primer reduir al màxim i treure transcendència als incidents que es produeixen als centres penitenciaris i segon, intentar vendre a la societat un model penitenciari suposadament d’èxit però que està basat en l’atorgament forçat i desproporcionat de molts tercers graus i de permisos.

Les treballadores i treballadors penitenciaris no aguantem més!!! No en tenim prou amb paraules. Volem solucions immediates i exigim que els responsables penitenciaris inverteixin en la nostra seguretat amb les següents mesures urgents:

  • Increment de plantilla en no menys de 500 efectius
  • Derogació de circulars innecessàries i pernicioses per la seguretat.
  • Aplicació de les sancions tal com preveu el reglament i no com les desvirtuen en les juntes.
  • El reconeixement d’agents d’autoritat.
  • La  creació d’una subdirecció de seguretat en els equips directius, ocupada per funcionaris de carrera del grup B de servei interior
  • Suport judicial, a cada agressió el departament, mitjançant serveis jurídics, es personarà com acusació particular.
  • Convocar els concursos de trasllats i comandaments pendents.
  • Inclusió del PRP al complement específic sense contraprestacions.

Els sotasignats reclamen determinació als responsables penitenciaris per trobar solucions que eliminin la conflictivitat penitenciària i les agressions als treballadors públics de presons. Que s’enllesteixi un procés ràpid de negociació per atendre les reclamacions de les plantilles i s’abandoni un model laboral basat en l’explotació dels professionals.

Per tot això convoquem a una concentració a totes les plantilles dels centres penitenciaris el dia dimarts 7 de juny a les 10.30 h a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca