Grup de treball penitenciari: preacord PRP

Aconseguim un preacord per a la integració del PRP al nostre complement específic

Després de més de 6 mesos des de l’inici de les negociacions per a la integració del PRP al nostre complement específic avui, en el marc del Grup de Treball Penitenciari, hem aconseguit tancar un preacord que permet consolidar com a retribucions fixes un complement variable que any rere any es trobava en discussió.

Serà dilluns quan, un cop l’Administració tanqui definitivament les quanties a distribuir, signem l’Acord que passarà per la Mesa Sectorial de Negociació per posteriorment ser ratificat pel Govern de la Generalitat.

L’acord ha estat finalment possible un cop l’Administració, vist el posicionament ferm d’UGTPRESONS, ha modificat el tarannà intransigent que l’ha caracteritzat al llarg d’aquests mesos de negociació per un de més dialogant.

Recordem que UGTPRESONS havia marcat com a una línia vermella d’un possible acord que l’Administració abandonés qualsevol intent de modificar les condicions laborals i horàries del personal de rehabilitació i oficines i, en concret, el seu interès malaltís d’eliminar la jornada acumulada.

Finalment, ha estat així i l’Administració, no sense repetir reiteradament que era la seva darrera i definitiva proposta, ha acceptat:

  • Retirar del text de qualsevol modificació dels actuals horaris de les àrees de rehabilitació i oficines.
  • Retirar qualsevol referència a l’eliminació de la jornada acumulada.
  • Permetre que el personal de rehabilitació i de cossos generals incorporat amb posterioritat a l’1 de gener de 2015 pugui també acumular jornada, això sí, en aquests cas només en el format de 2 tardes. Per tant, també podran concentrar en només 4 dies les 5 jornades actuals.
  • Simplificar la seva proposta de distribució unificant en 5 blocs els 18 que inicialment proposaven.
  • Modificar les quantitats assignades als llocs de treball.
  • Reduir a la meitat els supòsits que inicialment plantejava i que afectaven al 25% de coeficient de simultaneïtat de les absències del personal d’interior. Els únics conceptes que s’hi inclourien són: trasllat de domicili, matrimoni d’un familiar, formació no obligatòria i fora de l’horari laboral, les hores extraordinàries i assistència a judici fora de l’horari laboral i no relacionat amb la feina.
  • Retribuir les quantitats a pagar amb caràcter retroactiu 1 de gener de 2022, cosa que es durà a terme a la nòmina de setembre, un cop es realitzin els tràmits pertinents per part del Govern de la Generalitat.

Malauradament, no hem pogut salvar l’escull que ha suposat per a les negociacions l’informe elaborat l’any 2016 per la Sindicatura de Comptes, en el que manifesta que una “integració lineal a l’específic d’un complement de productivitat no troba empara en cap concepte retributiu previst en la llei i, per tant, no s’ajusta a dret” i al qual s’hi han acollit de manera inamovible tant del Departament de Justícia com de la pròpia Funció Pública.

Finalment, les quantitats mensuals que percebrem i incrementaran els nostres complements específics seran les següents segons els següents blocs, des del benentès que són quantitats que ens retribuiran per 14 pagues:

GrupIncrement
C/B (Règim Interior)110€
A/B (Rehabilitació)105€
C/B (Oficines)100€
D (Atsi i Atam)100€
C/D (Cossos Generals)90€

Cal remarcar que aquesta proposta de blocs i quantitats a percebre, que ha acabat acceptant l’Administració, ha estat consensuada per CCOO i UGTPRESONS i, excepte per un sindicat, ben rebuda per la resta.

També dir que aquestes quantitats podrien variar mínimament un cop l’Administració calculi exactament la nova distribució entre tots els perceptors, cosa que coneixerem amb seguretat el proper dilluns, data en la que ens hem emplaçat per signar l’acord definitiu.

UGTPRESONS valorem aquest acord de forma positiva, perquè transformem en retribucions fixes un complement variable creat el 2006 que portem anys reclamant que sigui integrat al complement específic, ja que sempre ha estat en entredit, i que estava lligat al compliment efectiu de la jornada diària.

Tot i ser aquest un acord favorable per a tots els professionals penitenciaris, UGTPRESONS hem advertit a l’Administració que continuarem exigint des de la negociació, però també des de la mobilització, solucions per revertir la greu situació de conflictivitat que patim als centres penitenciaris, i que necessàriament passen per un increment de personal i un canvi en la política regimental del departament de Justícia.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 18 de juny de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca