Incident greu al DERT

El passat dia 14 durant el torn de tarda un intern en art.93 va trencar els vidres de la finestra de la seva cel·la i amb trossos de vidre a les mans va esperar que els funcionaris entressin a la cel·la per agredir-los. Precisament aquest mateix intern ja va trencar anteriorment diverses finestres del mateix departament, amb clares intencions de fer mal als companys.

Fa poques setmanes al mateix bloc del departament, un intern va desmuntar el ferro que dona accés al respirador d’aire de la cel·la i el fa fer sevir per a atacar als companys que hi eren presents. A part d’això també va trencar la finestra i va ocasionar ferides de gravetat a diversos companys presents.

Arran d’aquest incident es va realitzar un estudi detallat de les mancances de seguretat que té el departament. UGTPRESONS vam demanar dotar les finestres de les cel·les amb reixes que impedissin poder trencar el vidre i tornar a ocasionar aquests aldarulls, però encara no s’ha fet res ni tenim notícies al respecte. No s’està escoltant ni fent cas als professionals del departament que per escrit han informat de totes aquestes anomalies. No entenem com no destinen el pressupost necessari a fer aquestes millores que són imperiosament importants i si ho fan en una cel·la encoixinada per acontentar a la galeria.

Brians 2 s’ha convertit en el receptor massiu d’interns d’alta perillositat i complexitat i les cel·les no estan preparades per assolir-ho. Val a dir que els funcionaris que hi treballen no reben cap mena d’informació pel que fa a seguretat cap a nosaltres, i estan a la vora del col·lapse amb una quantitat de feina inassolible que augmenta dia a dia i si afegim la greu manca de personal, el còctel que tenim és explosiu.

UGTPRESONS demanem la revisió i adequació de les cel·les dels interns de primer grau més conflictius, perquè després d’haver passat l’incident fa ja dos caps de setmana no hem rebut cap intenció de millora al departament, la qual cosa és intolerable i inacceptable. Tant el centre com la secretaria han de vetllar perquè així sigui.

Si l’intern d’aquesta setmana hagués tallat algun funcionari, la secretaria buscaria els possibles errors de l’actuació i no assumiria la responsabilitat de no haver dotat amb condicions i amb més celeritat les cel·les que els hi van demanar per escrit. Potser hem d’esperar que algun company pateixi una desgràcia, si això passa els farem directament responsables.

Per últim, UGTPRESONS volem felicitar els companys per la gran actuació que van tenir durant aquest greu incident.

Salut,

Secció sindical UGTPRESONS-BRIANS2

cpbrians2@ugtpresons.com

Sant Esteve Sesrovires, 17 de juny de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca