Informació del procés selectiu JU030 en el marc dels processos d’estabilització

La publicació la setmana vinent del concurs de mèrits derivat de la Llei 20/2021, amb una oferta de 291 places per al cos de Tècnics Especialistes i la seva coincidència amb el procés selectiu encara en marxa de la JU030, està generant un seguit de dubtes i neguits que UGTPRESONS volem aclarir des del punt de vista dels participants en el procés selectiu de la JU030.

Primer de tot hem de recordar que el passat 24 de maig UGTPRESONS ens vam adreçar per escrit tant a la Consellera de Justícia com a la Consellera de la Presidència (màxima responsable en matèria de Funció Pública) i vam proposar un calendari alternatiu de la JU030 amb una reducció temporal del curs selectiu i de les pràctiques als centres per tal que es pogués resoldre la JU030 abans de la finalització del concurs de mèrits.

Aquesta petició la vam tornar a fer el passat dimecres a la Mesa General de Negociació, però la representant del Departament de Justícia va manifestar-nos que, de moment i incomprensiblement, Justícia mantenia el calendari que tenia previst per a la JU030.

No cal dir que UGTPRESONS continuarem insistint en que resoldre la JU030 abans del concurs de mèrits és l’única forma d’evitar un error històric que impedirà a més de 100 interins consolidar un lloc de treball, ja que calculem que dels 280 companys que participen en la JU030 més de 100 obtindran un lloc definitiu en el concurs de mèrits, cosa que farà que més de 100 places de les ofertades a la JU030 quedin desertes.

Un cop conegut l’escenari en el que ens trobem intentarem resoldre alguns dubtes:

  • Quin procés es resoldrà abans, la JU030 o el concurs de mèrits?

Si el Departament de Justícia es manté a no escurçar ni el curs selectiu ni les pràctiques als centres de la JU030, serà el concurs de mèrits el procés que finalitzarà abans, ja que la previsió és que es resolgui a mitjans d’octubre d’aquest mateix any.

  • És incompatible participar en els 2 processos?

NO. No és incompatible. I tot i que fer-ho significarà fer realitat l’escenari que hem exposat a dalt, aconsellem als 280 encara participants de la JU030 que també participin al concurs de mèrits. Mai es pot saber que pot passar al curs selectiu …

  • Què passa si s’aconsegueix un lloc en el concurs de mèrits?

Doncs que es produeix un nomenament de funcionari de carrera i automàticament es queda fora de la cursa de la JU030 ja que ja ets funcionari de carrera.

  • Quin nomenament tindré si guanyo un lloc en el concurs de mèrits?

Seràs funcionari de carrera a tots els efectes però amb un nomenament en adscripció provisional, o sigui sense destinació definitiva.

  • I si aconsegueixo el lloc definitiu per la JU030?

Doncs malgrat el punt 13.1 de les bases diu que les adscripcions han de ser definitives, el Departament de Justícia les haurà de modificar i transformar aquestes adscripcions també en provisionals, ja que s’ha de garantir la mobilitat de centenars dels actuals funcionaris de carrera que esperen des de fa anys la publicació d’un concurs de trasllats.

  • Hi ha alguna diferència a ser nomenat funcionari de carrera per la JU030 o pel concurs de mèrits?

No. Cap diferència. Els dos nomenaments impliquen tenir idèntics drets i deures que qualsevol funcionari de carrera actual.

  • Quan finalitzaran els processos de la JU030 i del concurs de mèrits?

Si no hi ha variació del calendari de la JU030 aquesta sembla que podria finalitzar a finals del 1r trimestre de 2023 (3 mesos de curs selectiu i 2 de pràctiques als centres). Pel que fa al concurs de mèrits es resoldrà a mitjans del mes d’octubre d’aquest 2022.

  • El concurs-oposició d’estabilització, quan es convocarà i quan es resoldrà?

Aquest procés selectiu que també deriva de la Llei 20/21 està previst que es convoqui un cop resolt el concurs de mèrits i sempre abans de final d’aquest 2022. La seva resolució dependrà de l’agilitat del Departament de Justícia a gestionar-lo, però al nostre entendre no hauria d’anar més enllà de mitjans de 2023.

Cal dir que les adjudicacions també es faran en adscripció provisional.

  • Com podré optar a una destinació definitiva?

Participant en el concurs de trasllats que es publicarà un cop resolt el concurs-oposició d’estabilització. S’ha de remarcar que tots els nous funcionaris estaran obligats a participar ja que es trobaran en situació d’assignació provisional.

  • Quan tindré una assignació i un lloc de treball definitiu?

Un cop es resolgui el concurs de trasllats que es convoqui, que tot fa preveure que podria ser a mitjans del 2024 si el Departament de Justícia el gestiona d’una manera àgil per una vegada a la seva vida.

  • Quin ordre s’establirà en l’elecció de destinacions del concurs de trasllats?

Tot i que encara no ho hem negociat UGTPRESONS ja hem manifestat que s’haurien d’establir 4 grups diferenciats que actuïn preferentment un sobre l’altre.

El 1r estaria composat pels actuals funcionaris de carrera, el 2n pels nous funcionaris de la JU030, el 3r pels nous funcionaris del concurs de mèrits i el 4t pels nous funcionaris del concurs-oposició.

Aquests son alguns dels dubtes més recurrents en relació als processos que s’iniciaran en breu del cos de Tècnics Especialistes. No obstant si teniu algun dubte més contacteu amb els delegats del centre o amb UGTPRESONS pels mitjans de contacte que teniu.

Salut!

Barcelona, 10 de juny de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca