Onada calenta a Lledoners

La secció d’UGTPRESONS al CP Lledoners amb aquest escrit vol donar el seu suport als funcionaris/es del nostre centre, després dels Codis 2 i les greus situacions de violència que va patir el nostre col·lectiu durant la setmana passada, i, que només la professionalitat de la plantilla no ha esdevingut en mals majors per la integritat física de tots els implicats, tot i que algun d’aquests companys han hagut de ser atesos pels Serveis Mèdics del Centre i/o inclús la Mútua, i, que aprofitem aquestes línies per desitjar-los una breu recuperació.

El primer intern que ha provocat un Codi 2 ha actuat amb extrema violència contra els funcionaris, CUSIs i Caps de Serveis acumulant més de 10 comunicats de fets des del dimarts dia 14/06/2022 fins al dissabte 18/06/2022, entre autolesions, amenaces, insults i agressions a funcionaris, com cops al cap i mossegades a la mà, i, també escopinades a la cara. A més a més, ha incendiat la seva cel.la i l’endemà, després de canviar-lo, ha inundat una altra posant en risc els funcionaris en ambdues actuacions.

UGTPRESONS demanem la seva conducció i aplicació del 1r grau i el suport jurídic i si cal psicològic dels funcionaris afectats, i, en traíem 2 conclusions:

Aquest intern va estar algunes hores lligat amb corretges psiquiàtriques fins que va arribar a deslligar-se de la mà esquerra, i, també durant la intervenció un funcionari va ser escopit a la cara posant de manifest novament les carències del nou “Protocol d’aplicació de mitjans de contenció en els centres penitenciaris de Catalunya”  (Aprovat per la Circular 2/2021 de la Secretaria de Mesures Penals, Rehabilitació i Atenció a la Víctima). UGTPRESONS demana novament la seva revisió perquè dia a dia es pot comprovar que la seva aplicació posa en perill els funcionaris.

UGTPRESONS també trobem indignant llegir en l’apartat Formació d’aquesta instrucció “Tots els mitjans de contenció s’han d’aplicar amb la competència i la diligència necessàries per reduir al mínim els riscos per danys, no provocar patiment a la persona i preservar la seva dignitat”, i que enlloc es faci esment als riscos per danys i la dignitat dels funcionaris que hem d’aplicar aquesta mesura, o potser va en el sou?

Per altra banda, el segon intern que habitava al MR-05 ha provocat un Codi 2 quan es procedia al seu trasllat al DERT ha ofert molta resistència entre cancells i de forma molt agressiva s’ha deslliurat de la subjecció dels funcionaris que han hagut de reduir-lo a terra. Novament, només la gran professionalitat dels companys/es ha permès reconduir la situació i traslladar-lo fins al DERT.

UGTPRESONS vol reivindicar que malauradament, el Departament d’Ingressos del nostre centre està actuant com un segon DERT, ja que els interns habitualment hi compleixen sancions. Li volem recordar a la directora que durant els Caps de Setmana sovint hi treballa 1 sòl funcionari ajudat per CCI treien als patis aquests interns. De nou veiem com la seguretat dels treballadors és una cosa secundària.

Això és un incompliment fragant de la normativa, que qualsevol dia pot acabar amb un ensurt d’algun funcionari assignat a aquest departament. Esperem que aquesta circumstància no arribi a succeir i es dimensioni la plantilla d’Ingressos correctament perquè es treballi sempre amb seguretat.

Finalment, UGTPRESONS vol recordar que l’estiu acaba de començar i la falta crònica de personal i una Instrucció pensada únicament en el benestar dels interns, i, que deixa de banda als funcionaris que l’hem d’aplicar, pot conduir-nos a situacions com les explicades anteriorment. En les mans de la Secretaria i la Direcció del Centre estan les decisions que han de permetre la disminució de les agressions a funcionaris.

Salut!

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Lledoners
Sant Joan de Vilatorrada, 21 de juny del 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca