Reunió amb la direcció

Per part de la direcció acudeixen a la reunió el director i el gerent del centre. Per part de les organitzacions sindicals són presents els delegats d’UGTPRESONS, CATAC-IAC i CCOO.

Actualment, el centre està funcionant amb un 12% menys de plantilla, entre companys en ILT, places vacants per jubilació i no cobertes, i llocs de comandament sense cobrir, la mancança de personal és evident i si per desgràcia patíssim més ILT els problemes per a cobrir serveis, serien insostenibles. Una vegada sentides les explicacions del gerent del centre, manifesta que de fa setmanes ritualment cada dilluns, envia una petició al Centre Directiu per cobrir les esmentades absències, i com a resposta rep una absoluta indiferència per part d’aquest, òbviament o es fan el suec per anar passant els dies sense cap cost econòmic o el CP Obert de Girona no conta massa a Barcelona.

Respecte a l’estat de les instal·lacions del centre la direcció explica (… i ja van unes quantes reunions) que per tal de solucionar definitivament el problema de les filtracions i la reparació estructural en diversos llocs de l’edifici, s’està a l‘espera de les licitacions i aprovacions corresponents que ja porten cua de fa temps, veiem de fons un altre problema de caràcter econòmic, potser algun dia veurem aquestes obres acabades, però al pas que anem, seran les noves generacions de funcionaris les que ho veuran, ja que donada l’edat mitjana de la plantilla actual, no creiem que ho veiem molts de nosaltres.

Respecte al problema manifest de la gran quantitat de nius de vespes que hi ha precisament al deteriorat teulat de l’edifici, la direcció exposa que recentment s’ha fet una actuació sobre aquests nius per part d’una empresa especialitzada que té com a objectiu contenir la proliferació d’aquests insectes almenys durant uns mesos, ja que el problema se solucionarà quan es faci la futura obra de remodelació del teulat de l’edifici que és a on s’aglutina la quantitat més gran de vespes. És a dir, que la companyia de les vespes serà prolongada en el temps.

UGTPRESONS exposa al director que donat l’elevat volum de feina que tenen els educadors del centre que valori la possibilitat de demanar augmentar a un total de 5 la quantitat d’aquests professionals al nostre centre tal com passa a altres centres oberts a Catalunya. Davant d’aquesta petició el director no ho troba oportú al·legant que segons un estudi elaborat pel Centre Directiu la ràtio d’interns per educador és de 35 i que en el nostre centre es compleix.

La direcció presenta un document tipus formulari anomenat “Full d’incidències” destinat a servei interior i en el que diàriament s’anotaran tota mena d’incidències i dades pròpies del servei interior que abastaran els tres torns de matí, tarda i nit. Sembla que a cada torn s’assignarà a un funcionari com a “responsable o encarregat” d’aquest document. UGTPRESONS expressa el seu neguit sobre les repercussions o implicacions que comportarà aquesta assignació per al funcionari en qüestió. Aquest full s’enviarà a la plantilla per si qualsevol persona vol fer suggeriments o observacions al respecte.

La direcció del centre manifesta que vol fer servir una bossa de 100 hores disponibles dels CRIMO’s per tal de cobrir els dilluns i dijous de matins a partir del pròxim 1 de juliol donat que aquests dies el volum de feina augmenta considerablement.

Amb relació a l’esperat estudi de la direcció del centre respecte a la distribució de tasques del personal de l’àmbit d’interior el gerent explica que mentre tinguem tres funcionaris de torn en cada servei poc estudi es pot fer perquè s’entén que les tasques són les que són actualment.

La principal conclusió que UGTPRESONS traiem una vegada acabada aquesta reunió és que l’Administració no té un duro. Com sempre els qui patim les conseqüències som nosaltres, continuarem reclamant que es cobreixin les places necessàries i vetllant per la resta situacions i actuacions pendents de resoldre.

Salut!!!

UGT PRESONS

Girona, 21 de juny de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca