Reunió grup de treball penitenciari

CSIF, CATAC I INTERSINDICAL dinamiten un més que probable acord d’integració del PRP al nostre complement específic

Després de més de 6 mesos des de l’inici de les negociacions per a la integració del PRP al nostre complement específic, temps durant el qual l’Administració Penitenciària ha vingut mantenint un posicionament intransigent en relació a la seva proposta inicial, avui ha comparegut amb un tarannà clarament més conciliador i ha manifestat la seva voluntat d’arribar a un acord i renunciar a algunes de les línies vermelles que tant UGTPRESONS com CCOO havíem marcat com a irrenunciables.   

Cal dir que la reunió d’avui del Grup de Treball Penitenciari estava convocada exclusivament per tractar de manera monogràfica dos punts importantíssims per als professionals penitenciaris i que calia tractar amb caràcter d’urgència, com eren:

  • Els processos d’estabilització, el nou desenvolupament de la JU030 i els concursos de trasllats i de comandaments.
  • Nova proposta de integració del PRP al complement específic.

Malauradament, i malgrat ser coneixedors de les possibilitats d’arribar avui a un acord d’integració del PRP, Csif, Catac i la Intersindical han decidit abandonar la reunió i dinamitar un possible acord, demostrant una vegada més que els seus interessos personals i sindicals estan per sobre dels dels professionals penitenciaris.

UGTPRESONS i CCOO sí que ens hem mantingut en la reunió, i ho hem fet per responsabilitat amb els professionals penitenciaris, ja que tot i tenir grans diferències en aquests moments amb l’Administració Penitenciària, i així ho vam deixar palès a la concentració que vam convocar el passat dimarts a la Plaça Sant Jaume i les que continuarem convocant, el nostre objectiu sempre serà la millora de les condicions laborals de les treballadores i treballadors penitenciaris, i no deixarem passar cap oportunitat per aconseguir-ho, i avui n’era una.

Considerem imprescindible desbloquejar amb urgència un “conflicte” que dura més de 6 mesos i que està representant una pèrdua important de retribucions a més de 4.000 professionals penitenciaris que des de fa 6 mesos no hem cobrat cap quantitat relacionada amb el PRP i que ja en el mes de maig va suposar la pèrdua de més de 300 euros nets per a cada treballador.

Vist la impossibilitat d’arribar a un acord per la irresponsabilitat dels “altres” sindicats que han abandonat la reunió ens hem emplaçat per aquest mateix divendres per tancar, ara sí i amb la presència dels sindicats fugats, un acord que permeti la reconversió del PRP en retribucions fixes.

MODIFICACIÓ DE LES BASES DE L’OPOSICIÓ DE TÈCNICS ESPECIALISTES JU030

L’administració informa que el departament de Justícia modificarà les bases de l’oposició de tècnics especialistes JU030, ja que com a òrgan convocant que és, té capacitat de fer-ho. La intenció és que es pugui resoldre de manera definitiva al proper mes l’octubre, immediatament abans que el concurs d’estabilització per mèrits convocat ahir, dilluns 13 de juny. Hem manifestat la nostra opinió que cap modificació pot perjudicar als aspirants del procés i ha de complir amb la legalitat amb plenes garanties jurídiques.

Els punts a modificar són tres:

  • Es preveu retallar la durada del curs selectiu, i es dividirà als candidats en tres torns, que realitzaran el curs de manera successiva, un darrere l’altre. Encara no saben quina serà la nova durada del curs, que necessàriament serà molt més curt que el que preveia les bases, ja que encara s’està acordant amb el CEJFE. La data d’inici prevista del curs serà al setembre. Davant l’atapeït dels terminis, hem sol·licitat que el curs s’iniciï al més aviat possible.
  • L‘adjudicació de les places serà amb caràcter provisional.
  • Es preveu publicar a l’octubre una resolució parcial nomenant com a funcionaris de carrera a les persones que per la seva experiència penitenciària suficient no necessitin fer pràctiques. Les persones que sí que haguessin de fer les pràctiques serien nomenades al llarg del primer trimestre de 2023.

RESTA DE PROCESSOS

Juren i prometen que publicaran els nomenaments del concurs de llocs de comandament i singulars de règim interior i administratiu JUS/014/2019 abans de Sant Joan.

L’administració per fi preveu convocar el tan demorat concurs de comandaments intermedis de nivell CUSI/CAF/EAA/RIET/EIET. La intenció és convocar-ho al llarg del 3r trimestre d’enguany. D’una manera bastant optimista preveuen resoldre-ho durant el 2n semestre de l’any pròxim.

Per a la resta de processos, l’administració ha presentat un quadre de previsions molt preliminar que estarà subjecte a modificacions i variacions:

UGTPRESONS i CCOO

Barcelona, 14 de juny de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca