Informació bases concurs de CUSI, CAF, EEAA i RIET

Després de la reunió del passat 11 de juliol, UGTPRESONS hem rebut per part de la Secretaria de Mesures Penals, una nova proposta de bases de la propera convocatòria del concurs de comandaments dels centres penitenciaris.

Tot i reconèixer que s’han incorporat algunes de les exigències que vam fer a la reunió, UGTPRESONS, ja hem manifestat el nostre total desacord amb la nova proposta presentada. Considerem que l’esforç fet per l’administració és del tot insuficient.

Amb relació al treball desenvolupat la valoració màxima serà de 30 punts, quan nosaltres considerem, i així ho vam demanar, que fos de 40. Tot i que arribar als 30 punts augmenta la valoració de la primera proposta de bases que ens van presentar, l’administració motiva que ha rebut indicacions per part de Funció Pública per no poder valorar més, i es basa en diversa jurisprudència relacionada al pes màxim que el treball desenvolupat pot tenir en el marc dels concursos de comandaments.

UGTPRESONS hem mostrat el nostre desacord amb aquesta interpretació i els hem fet saber que considerem insuficient aquesta valoració.

Si han incorporat un altre de les nostres demandes, com la formació en defensa personal, però de nou, s’han quedat curts, doncs la valoració que es farà d’aquest tipus de formació només inclourà acreditació de cinturó negre, sense valorar altres certificats.

També ha recollit altres propostes d’UGTPRESONS, com la reducció de valoració respecte a la puntuació del català i del grau personal consolidat, per tal d’augmentar la puntuació del treball desenvolupat, però de nou considerem que no és suficient. .

Així, la proposta de l’administració estableix que sobre un total de 100 punts la primera fase es valorarà amb 80 punts i la segona fase (prova escrita) amb 20 punts.

Respecte als 80 punts de la primera fase, s’estableixen 6 grans blocs, amb les següents valoracions màximes:

  • Treball desenvolupat: 30 punts
  • Formació i perfeccionament: 15 punts
  • Grau personal consolidat: 6 punts
  • Antiguitat a l’administració: 18 punts
  • Titulacions acadèmiques: 5 punts
  • Coneixements de llengua catalana: 6 punts

Malauradament, sembla que la intenció de l’administració és tirar pel dret, i anuncia que la publicació d’aquesta convocatòria al DOGC previsiblement es realitzarà a partir del 5 de setembre de 2022, d’aquesta manera es garanteixen temps per poder donar el suport necessari a les persones participants respecte a atendre les seves consultes sobre la participació en el procés, actualització de l’expedient, etc.

Finalment, recordar que el passat 15 de juliol es va publicar a la intranet del Departament, informació per fer les comprovacions de les dades de l’expedient a l’ATRI, per tal que totes les persones que tinguin previst participar en aquest concurs, puguin realitzar la revisió de les seves dades al seu expedient personal.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona,  26 de juliol de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca