Informació compensacions hores proves mèdiques JU030

Arran de les restriccions que les oficines de RRHH d’alguns centres penitenciaris estan fent referent al tractament de les hores de compensació per fer les proves mèdiques de la JU030, UGTPRESONS ens hem posat en contacte amb la secretaria, i ja podem informar que el tractament que s’està donant a les proves mèdiques és el de ‘proves definitives i alliberadores’. Per tant, s’està donant el temps indispensable per a realitzar-les.

A aquest temps indispensable s’ha d’afegir la compensació del temps de desplaçament, que es basa en la nota informativa de la subdirecció general de Recursos Humans i Econòmics, de data 10 de març de 2021.

Segons aquesta nota, es considera que el temps de desplaçament entre el centre de treball i el lloc de l’activitat forma part d’aquell temps indispensable sempre que el desplaçament es produeixi de forma efectiva (acudir al lloc de l’activitat i retornar al lloc de treball).

Excepcionalment, en el cas del personal que presta servei al Centre Penitenciari Puig de les Basses, es considera que el temps de desplaçament és de dues hores. A més, si la persona convocada presta serveis la tarda del dia de la prova, per tal que tingui més marge per dinar, estem considerant que el temps indispensable posterior és de dues hores i mitja.

De manera general, no es considera temps indispensable en cas que la persona no s’incorpori al centre  abans  de  l’inici  de  l’activitat  i/o  després que  finalitzi  aquesta, excepte, en els casos que  l’horari d’inici de la jornada sigui de fins a dues hores i mitja, llavors el treballador, no cal que s’incorpori al servei per generar el dret. En el mateix sentit, si l’horari d’entrada al centre de treball després de la finalització de la prova és de fins a dues hores i mitja, tampoc caldrà que es personi al centre per generar el dret.

S’exclou la possibilitat que la persona que no s’ha incorporat al lloc de feina recuperi les  hores deixades  de  treballar, per  tant,  caldrà que sol·liciti  el  corresponent  permís  per  cobrir  el temps previ i/o posterior a l’activitat.

Salut i cuideu-vos!

UGTPRESONS

Barcelona 8 de juliol de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca