Nous temaris “reduïts” per als futurs processos selectius i “super-reduïts” per al concurs-oposició d’estabilització

En el marc del Grup de Treball d’Estabilització depenent de la Mesa General, en el que hi participa UGTPRESONS en representació única del personal penitenciari, s’han assolit els següents acords relacionats amb els temaris que s’hauran d’estudiar en els processos selectius futurs i també, i molt important, els que s’hauran d’estudiar en els processos de selecció de concurs-oposició d’estabilització que deriven de la Llei 20/2021 i que, recordem, es convocaran molt probablement el mes de novembre.

UGTPRESONS estem participant activament en aquest Grup de Treball amb l’objectiu prioritari d’arribar a acords que possibilitin que el màxim nombre dels nostres interins puguin d’una vegada per totes consolidar un lloc de treball.

Una part important del treball ja està fet, i en pocs mesos i per la via del concurs de mèrits, 710 companys i companyes interines dels diferents cossos de l’àmbit d’execució penal podran dir que finalment ja són funcionaris de carrera.

Però UGTPRESONS sempre hem considerat que la via del concurs-oposició que preveu la Llei d’Estabilització també havia de ser una oportunitat real per a que aquells interins que no puguin estabilitzar-se per mitjà del concurs de mèrits ho puguin fer per una altra via, i per això volíem que els actuals temaris es reduïssin substancialment.

Doncs en aquest sentit el Grup de Treball d’Estabilització vam prendre els acords que us detallem a continuació, que afecten molt positivament a tots els cossos de la Generalitat, i naturalment als cossos del nostre àmbit d’execució penal de la següent manera:

  • Reduir els actuals temaris per als futurs processos de selecció que derivin d’ofertes públiques ordinàries futures.

La comparativa entre el nombre de temes que contenen els temaris actuals i el nombre de temes que tindran els nous temaris és la següent:

CosPart General Temari ActualPart Específica Temari ActualTotal Temes Temari ActualPart General Temari ReduïtPart Específica Temari ReduïtTotal Temes Temari Reduït
Juristes6040100353065
Psicòlegs2575100155065
Pedagogs2575100155065
Treballadors Socials255075153550
Educadors255075153550
Tècnics Especialistes10344452025
  • Reduir de manera extraordinària la part específica dels temaris ja minorats únicament per als processos selectius de concurs-oposició derivats de la Llei 20/2021.

Aquesta reducció extra es farà només per als cossos especials per tal d’equiparar-los en nombre de temes als que hauran de preparar-se els interins dels cossos generals. Això beneficiarà directament als cossos de l’àmbit d’execució (excepte els Juristes que és un cos general) tal i com queda demostrat a la comparativa que mostrem.

CosPart Específica Temari ActualPart Específica Temari ReduïtPart Específica Concurs-Oposició
Juristes403030
Psicòlegs755030
Pedagogs755030
Treballadors Socials503526
Educadors503526
Tècnics Especialistes342013

Per tant per al concurs-oposició d’estabilització els nostres interins de l’àmbit d’execució penal s’hauran de preparar només 30 temes del temari específic si són del grup A, 26 si són del grup B i 13 si són del grup C, amb l’excepció dels interins del cos d’educadors socials que compleixin els requisits que preveu l’article 63 de la Llei 26/2009, que s’hauran de preparar només els 15 temes de la part general.

Funció Pública té intenció de publicar demà divendres els “seus” temaris, i això permetrà que els nostres interins de l’àmbit d’execució penal puguin conèixer quins són els temes que integraran el nou temari reduït de la part general, però malauradament NO coneixeran encara el temari reduït de la part específica, ja que és el Departament de Justícia el competent per fer-ho i encara no s’ha pronunciat.

UGTPRESONS ja ens hem posat en contacte amb els responsables de Justícia per demanar la ràpida publicació d’aquesta part del temari ja que, en tractar-se de l’única que entrarà en el concurs-oposició d’estabilització, considerem que els nostres interins que hi participin han de tenir idèntic temps per preparar-se’l que la resta d’interins de la Generalitat.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 28 de juliol de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca