Ratificació de la integració del PRP a l’específic

A la reunió de la Mesa Sectorial celebrada ahir, la UGT hem ratificat l’acord signat amb el departament de justícia el passat 28 de juny per a la integració del PRP al complement específic de tots els professionals penitenciaris.

Aquest acord, reivindicació històrica d’UGTPRESONS, ja és una realitat, i hem aconseguit que el nostre col·lectiu consolidi com a retribucions fixes un complement, el ja desaparegut PRP, que fins ara havia estat variable en funció de les absències del lloc de treball per motius bàsicament d’una baixa (entre d’altres).

Pel que fa al pagament una vegada ja integrat al nostre específic, l’Administració ens informa que aquest complement s’abonarà a la propera nòmina de setembre, amb efectes  retroactius des de l’1 de gener de 2022, amb el pagament de 9 mensualitats (de gener a agost incloent les dues pagues del juny).

La UGT hem demanat que es facin els tràmits necessaris  perquè el personal que està en segona activitat es pugui beneficiar també d’aquesta integració del PRP, tot i que els representants a la mesa sectorial  del Departament de Justícia ens ha comunicat que era complicat perquè la Llei 1/2021 de pressupostos de la Generalitat  de Catalunya per l’any 2022 ho regula i dificulta aquesta integració. La llei indica que el CPT (complement personal transitori) que cobra el personal acollit a segona activitat absorbeix el 100% de qualsevol millora retributiva extraordinària. UGT hem insistit que han de trobar una solució i l’administració s’ha compromès a estudiar cada cas concret.

Pel que fa al personal que durant aquest 2022 ha deixat el sistema per jubilació, incapacitat o d’altres causes,  l’Administració ens ha confirmat que ho cobraran d’ofici.

UGT també hem demanat que el  tràmit burocràtic de l’aprovació per acord de Govern del Consell Executiu, es faci al més aviat possible.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 19 de juliol de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca