Reunió material intervenció/autoprotecció que inclou el material ignífug

UGTRESONS hem mantingut aquest matí una reunió al districte administratiu amb responsables de la secretaria en la qual ens han informat del pròxim subministrament de la nova uniformitat i del nou equipament d’intervenció/autoprotecció quan a les prescripcions tècniques dels elements que el compondran, les quantitats per centre, la distribució inicial (anualitats) i les característiques tècniques.

En el que fa referència a la nova uniformitat, ens han ensenyat una mostra de les diferents peces que la compondran, com ara els pantalons, el polo, l’abric, paravent i impermeable, la jaqueta softshell, les sabates i les botes. Sembla que es començarà a repartir al mes d’octubre i que la intenció és fer-ho a tots els centres al mateix temps, tot i que admeten que pot haver-hi un decalatge d’un parell de setmanes entre el primer i el darrer.

La periodicitat del subministrament variarà en funció de la peça de roba. En el cas de camises i pantalons, es farà una primera entrega de dues uniformitats tant d’estiu com d’hivern a l’octubre d’enguany, i posteriors anuals d’un uniforme per a cada temporada. En el cas de les botes i les dues jaquetes serà cada quatre anys. Les botes o sabates també s’entregaran a l’octubre, però les jaquetes el gener del 2023.  També ens informen que als centres hi haurà un romanent de roba per a cobrir les diferents incidències. UGTPRESONS hem demanat que donat es un canvi d’uniforme complet, la primera entrega sigui de mínim,  tres camises i tres pantalons per a cada temporada.

Quan al nou equipament d’intervenció/autoprotecció ens han fet una presentació de la seva composició i de les diferents alternatives que tenen a sobre de la taula amb els diferents possibles subministradors i les diverses característiques en cada cas. En aquest cas, una vegada escollida l’empresa subministradora començarà a elaborar-se l’informe tècnic, licitació, etc. El nou equipament, a més de tot el que tenim actualment, inclourà samarretes antitall, llanterna tàctica, protector de coll i defenses curtes.

Dins de les diferents peces que componen aquest nou equipament volem destacar la novetat de la incorporació del material ignífug, èxit aconseguit per UGTPRESONS després de demanar-ho en diverses ocasions davant l’augment dels incendis provocats, la darrera l’11 de febrer amb un escrit adreçat al secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Sergi Blàzquez, i de la que us vam voler fer partícips posant a la vostra disposició un escrit adreçat al mateix secretari i que va tenir una gran resposta, amb una allau de peticions que molts treballadors i treballadores penitenciaris demanant aquesta dotació. En un primer moment es repartiran als centres jaquetes ignífugues i posteriorment quan el nou material d’equips d’intervenció stigui escollit i elaborat, aquestes jaquetes o unes altres, s’afegiran a la dotació d’equipament d’intervenció/autoprotecció dels centres.

Ja al mes de març l’administració ens va informar que ja s’havia posat en contacte amb les empreses subministradores corresponents per demanar pressupostos de les diferents opcions disponibles i poder així dotar els centres de roba ignífuga al més aviat possible. Avui finalment és una realitat. Us volem agrair molt especialment el suport que ens vàreu donar.

UGTPRESONS hem demanat també, de la mateixa manera que ho vàrem fer a la darrera reunió del grup de treball del passat dia 14 de juliol, davant l’augment desmesurat de les agressions, que cal incloure al nou equipament els aerosols d’acció adequada. L’administració ens confirma que ho estan treballant per tenir un protocol definit de com i en quines situacions es pot utilitzar i que tan bon punt estigui enllestit faran una prova pilot a un centre penitenciari.       

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 19 de juliol de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca