Reunió monogràfica bases concurs de Cap d’Unitat, CAF, EEAA i RIET

Aquesta tarda UGTPRESONS hem assistit a una reunió amb els responsables del Departament de Justícia i la Secretaria de Mesures Penals per negociar les bases de la propera convocatòria del concurs de comandaments dels centres penitenciaris.

Fa uns dies, l’administració ens va presentar la seva proposta, que establia que sobre un total de 100 punts la primera fase es valoraria amb 80 punts i la segona fase (prova escrita) amb 20 punts.

Respecte a aquests 80 punts de la primera fase, i sense entrar en el detall, la distribució que proposava l’administració es dividia en 6 grans blocs, que són els que habitualment es valoren a tots els concursos, amb les següents valoracions màximes:

  • Treball desenvolupat: 25 punts
  • Formació i perfeccionament: 15 punts
  • Grau personal consolidat: 7 punts
  • Antiguitat a l’administració: 20 punts
  • Titulacions acadèmiques: 6 punts
  • Coneixements de llengua catalana: 7 punts

En relació a la puntuació màxima de 25 punts que proposen per al treball desenvolupat, l’administració motiva aquesta disminució substancial en les indicacions que ha rebut per part de Funció Pública després que aquesta interpretés diversa jurisprudència relacionada al pes màxim que el treball desenvolupat pot tenir en el marc dels concursos de comandaments.

UGTPRESONS ens hem mostrat contraris a la proposta plantejada per l’administració, i especialment amb la puntuació màxima que es preveu per al treball desenvolupat, i tot i ser coneixedors de la sentència, considerem que aquesta no impedeix que aquest apartat pugui ser valorat en una quantitat superior i, per això, hem insistit en que s’ha d’incrementar.  

També en relació al treball desenvolupat UGTPRESONS considerem que ja és hora d’elaborar unes bases que siguin diferents a les que s’han anat plantejant a les darreres dècades, i hem proposat que per ocupar llocs de comandaments de l’àrea de règim interior, rehabilitació o oficines únicament es valori el treball desenvolupat a cada àrea.

Considerem que actualment és difícilment comprensible que per optar de manera definitiva a un lloc d’Encarregat d’Àrea Administrativa es puntuï el treball desenvolupat com a GSI o, a la inversa, que per optar a ocupar un lloc de CAF es puntuï el treball desenvolupat com a GO, i més quan aquest temps desenvolupat sí que es puntua a l’apartat d’Antiguitat.

Això estaria en consonància amb els darrers processos de selecció que s’estan publicant i que van en la línia de puntuar exclusivament el treball desenvolupat en el cos objecte de la convocatòria.

La resposta que hem rebut ha estat un lacònic “això no és possible” sense gaires més arguments i per això UGTPRESONS hem demanat a la Subdirectora General de RRHH del Departament de Justícia que faci consulta a Funció Pública al respecte de la viabilitat de la nostra proposta. 

Una vegada UGTPRESONS hem manifestat el nostre posicionament davant la resta de plantejaments, com ara la reducció quan a la puntuació del català i les titulacions, l’administració ha recollit totes les nostres propostes i s’ha compromès a elaborar un nou document de bases que ens presentaran probablement aquesta setmana i que haurien de ser les definitives per poder convocar el concurs al més aviat possible.

Per últim UGTPRESONS hem tornat a demanar la negociació amb caràcter d’urgència de les bases del concurs de trasllats de tècnics especialistes i hem reiterat de nou que aquestes han de incorporar un redactat que prevegi la incorporació de les vacants que es generin per la resolució del concurs de comandaments de Cap d’Unitat, Caf i EEAA.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona,  11 de juliol de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca