Un intern intenta acabar amb la vida d’un funcionari

Si tot just fa una setmana UGTPRESONS vàrem denunciar les greus agressions registrades en només 10 dies, de les que 4 companys encara estan de baixa, ahir malauradament vam ser testimonis del que tant teníem por des de fa temps. Durant el servei de matí, al mòdul 6 un intern amb antecedents psiquiàtrics greus i sense avís, es va abalançar per l’esquena sobre un company amb la intenció clara d’acabar amb la seva vida de manera absolutament gratuïta. Durant l’agressió l’intern li va arrencar d’una mossegada i a només uns mil·límetres de la caròtida un tros de carn d’uns 5 cm per uns 4 cm de diàmetre i va rebre diversos cops dels quals un li va ocasionar una bretxa al cap.

Gràcies a la ràpida actuació dels companys i d’un intern present van poder salvar la vida del company, que va ser traslladat immediatament a l’hospital de Figueres i posteriorment i a causa de les greus ferides, traslladat a l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona per ser intervingut quirúrgicament per reconstruir part del coll.

Els fets parlen per si sols i la situació a les presons és crítica. La irresponsabilitat per part de l’administració i de la direcció és de jutjat de guàrdia i no es descarta demanar responsabilitats per negligència. Aquest intern no hauria d’estar en un mòdul de règim de vida ordinària pels seus antecedents psiquiàtrics, des del 2017 entra i surt a la UHPP i el tornen als mòduls ordinaris malgrat els advertiments dels treballadors i els nombrosos informes al respecte i, així i tot, i de manera absolutament irresponsable, la direcció l’ubica en un mòdul, posant en perill la vida dels companys i dels interns.

UGTPRESONS exigim fa molts anys que s’obri el departament de Psiquiatria per tractar aquest tipus de perfils, però sembla que surt més barat la vida d’un company que dotar de personal un departament específic per tractar aquesta tipologia d’intern.

Ahir i en suport al company agredit hi va haver una concentració de companys que aprofitant la visita del Subdirector General vam poder fer-li entendre la por i la impotència d’anar a treballar cada dia, i la necessitat d’un cop a taula perquè hi hagi un canvi de rumb a  les polítiques penitenciàries.  Els interns i els treballadors són els mateixos des de fa molts anys, l’única variable són els nostres responsables i la política penitenciària que ens han ficat en un projecte clarament impossible de dur a terme i realment perillós.

UGTPRESONS diem PROU JA, STOP AGRESSIONS!, i exigim dimissions als qui no estiguin a l’altura del càrrec per revertir la situació. Necessitem urgentment que l’administració mentre es tramita la modificació de la LOGP per considerar-nos agents de l’autoritat es personi com a causa particular. Que obri els psiquiàtrics i es creï un departament específic per a primers graus a Catalunya per poder treballar més individualment a aquest perfil d’interns. Que ens doti de més mitjans materials i personals. Que tombin definitivament la circular que clarament és el detonant d’aquesta situació. Que se subministri la medicació de manera dissolta per impedir brots psicòtics. Que s’apliqui el reglament penitenciari de manera contundent amb aquests violents interns.

La plantilla no pot esperar que els nostres responsables s’il·luminin i per això UGTPRESONS amb la resta de seccions sindicals del centre estem organitzant una resposta contundent.

Desitgem una ràpida recuperació al nostre gran company, després del malson viscut.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Puig de les Basses

Figueres, 10 de juliol de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca