Nova agressió al nostre centre

Ahir diumenge, al MR3 es va produir una nova agressió a diversos companys. Els fets van succeir al migdia quan un intern es va negar a abandonar la sala de dia fent cas omís a les reiterades ordres dels funcionaris. L’intern amb una actitud molt violenta, va agafar una cadira i una taula de la sala i va amenaçar de llençar-los-hi  als funcionaris mentre cridava amb moltíssima ràbia cap a ells i els amenaçava de mort.

Es va viure una situació de caos i de molta expectació al mòdul i es va haver d’activar un codi 2, sent necessària la intervenció dels PS que van arribar ràpidament, podent contenir la situació i portant a l’intern entre cancells. Un cop la situació estava aparentment controlada, l’intern va aconseguir  desfer-se de la subjecció dels funcionaris i donar un fortíssim cop de puny a la cara d’un company, provocant-li diverses lesions al pòmul i boca. Un cop a terra l’intern va continuar donant-li puntades i cops de punys tant a ell com als altres dos companys, que amb molt d’esforç i malgrat el risc que estaven  patint, van aconseguir subjectar l’intern que finalment va haver de ser portat al departament de sancionats on se li va aplicar contenció psiquiàtrica a causa del seu estat d’agressivitat.

A conseqüència de la brutal agressió, els tres companys van haver de  ser atesos  pels serveis mèdics del centre i, posteriorment van ser traslladats a la Mutua per la seva valoració. Des d’UGTPRESONS els hi desitgem una ràpida recuperació, i felicitem la professionalitat de tots els companys que van haver d’intervenir.

UGTPRESONS exigim al centre una reunió urgent de seguretat per trobar solucions que puguin fer front a la problemàtica que estem vivint cada dia. El problema ens està guanyant i superant, i necessitem d’una vegada per totes, més fets, més solucions tangibles i menys promeses per fer-nos callar. Està clar que només esteu posant pegats i això demostra que només serveix per exposar-nos més al risc imminent que patim cada dia i que sembla que us costa trobar la solució. Ens sentim cada cop més desprotegits, més desemparats i amb un continu neguit en la realització de la nostra feina com mai ho havíem viscut.

Tornem a exigir a la direcció més efectius i més protecció. Als mòduls conflictius és imperiosament necessària un augment de la dotació o si no tard o d’hora ho haurem de lamentar. Les agressions augmenten, la nostra dotació no, reiterem, la nostra dotació NO.

Us demanem més suport, més eines i una mica més d’empatia. Ens estem jugant la vida i només us demanem poder treballar amb dignes condicions.

Salutacions

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires  1 d’agost  de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca