Visita Salut Laboral

Departament de Justícia
Centre Penitenciari Joves
Sr. Lluis Plaza Duran
08430 La Roca del Vallés
Barcelona

Senyor,

Com a delegat de prevenció i membre del Comitè de Seguretat i Salut Laboral dels centres penitenciaris del departament de Justícia, amb les facultats que m’atorga l’article 36 de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, us n’informo que el passat dia 27 de juliol vaig fer una visita al Centre Penitenciari que dirigiu, detectant les problemàtiques que li detallo a continuació:

EDIFICI C1-C3. CCI

Les funcions que es desenvolupen en aquest lloc de treball són complexes, ja que és el centre neuràlgic del centre pròpiament dit, des d’aquí es controlen tots els accessos i tots els moviments que es duen a terme a l’interior i exterior del centre.

El dia de la visita hi havia un sol funcionari, quant pel desenvolupament normal del centre, són necessàries dues persones.

El fet d’estar una persona sola, a part de menyscabar la seguretat de tot el centre, ja que la resposta immediata no pot ser la mateixa que quan hi ha dues persones, també implica que aquesta persona no pugui fer cap pausa tot i treballar amb PVD’s, ni tan sols per l’esmorzar reglamentari.

Generant aquest fet d’estar una persona sola, estrés i malestar que com explicarem més endavant, ja van ser detectats fa més de 7 anys i en lloc de millorar, s’estan fent passes enrere.

Ens diu el RD 488/1997, de 14 d’abril, sobre disposicions mínimes de seguretat i salut relatives al treball amb equips que incloguin pantalles de visualització.

Article 3. Obligacions generals de l’empresari:

Demanem que es faci un estudi de càrrega de treball d’aquest lloc, la determinació que aquest lloc sigui ocupat permanentment per dues persones, i mentrestant, facilitar el marcatge de pauses durant la jornada de treball.

MÒDUL INGRESSOS

Aquest mòdul està ubicat en un primer pis. Cal tenir en compte els problemes que pot generar el fet d’haver de tenir que conduir a algun intern que estigui en fase d’excitació violenta i baixar-lo per les escales fins a poder arribar al mòdul.

Només es disposa de tres cel·les amb passa-safates.

El dia de la visita només hi havia dos funcionaris, la qual cosa implica que no poden anar a esmorzar ni berenar, donat que es quedaria un funcionari sol al mòdul. Aquest no és un fet puntual, és un fet molt recurrent.

Alhora, aquest mòdul també s’ha convertit en un mòdul per acollir interns sancionats, sense tenir en compte que tan sols es disposa d’un pati, cosa que fa que haguem de dinar dins el mateix mòdul, sense poder gaudir del temps de descans, per a donar cobertura al fet de treure als interns sancionats al seu temps de pati reglamentari quan la resta d’interns en situació de vida ordinària descansen.

INFERMERIA

El dia de la visita, igual que a altres llocs, trobem a un funcionari sol. Aquest ha de gestionar totes les tasques de la cabina d’accés a infermeria, més tota la gestió d’aquells interns que ha de ser atesos pels serveis mèdics.

DERT

El dia de la visita al seu interior hi ha tres funcionaris.

El mòdul disposa de quatre cel·les d’aïllament que  en si mateixes representen un risc pels funcionaris, donat que no són cel·les diàfanes, a l’entrada a les mateixes tenen els murs de separació entre dutxa i paret que deixa un passadís inferior a un metre, que quan s’ha d’accedir amb un intern en estat d’alteració, fa molt difícil l’accés sense problemes al seu interior es pot donar en aquest pas estret una caiguda múltiple i fer-se mal qualsevol dels implicats, intern i/o funcionari.

Tenint en compte que la dutxa no s’utilitza en tractar-se d’una cel·la d’aïllament, demanem que s’elimini el mur i tots els elements que comportin un risc tant per l’intern com pel funcionari, així com els desnivells que té el terra de les cel·les.

Els llits d’aquestes cel·les, tenen una alçada d’uns escassos 40 centímetres que obliga durant el temps que s’ha d’operar en ells tenir unes postures antiergonòmiques, i per això també demanem que es valori aixecar una mica més els llits o bé que aquests disposin de mecanismes que facilitin la seva elevació per a poder realitzar la feina pertinent amb menys riscos de lesions musculoesquelètiques.

MÒDULS ORDINARIS

Les cel·les només disposen cada quatre, d’un sensor d’alarma d’incendi, disposat a la sala tècnica, com és evident, en el moment que salta una alarma ja fa estona que aquest incendi està actuant, és més, sovint detectem l’incendi abans que soni l’alarma pel fum que surt de la cel·la.

Cal que cada cel·la disposi del seu sensor, per tal de rebre l’avís a l’inici de l’incendi i poder actuar amb més celeritat per evitar els danys possibles.

EQUIPS DE LLUITA CONTRA INCENDIS

El centre disposa només de quatre equips DRAGUER, és necessari ampliar aquest nombre, ja ens hem trobat amb sis incendis gairebé simultanis i no és material suficient.

No cal recordar, ja que aquesta administració ho sap, que els equips d’AIRBOX, són equips de rescat, únicament i exclusivament de rescat.

AVALUACIÓ DE RISCOS PSICOSOCIALS

Les avaluacions de risc psicosocial són aquelles en les que s’analitzen les “condicions presents en una situació del treball, relacionades amb, l’organització, el contingut i la realització del treball susceptibles d’afectar tant el benestar i la salut (física, psíquica o social) dels treballadors com al desenvolupament del treball” (OIT/OMS 1984).

El mètode utilitzat d’avaluació va ser el CoPsoQ-istas21 per a l’avaluació i prevenció dels riscos psicosocials, versió mitjana.

Tot i que l’informe de l’avaluació de riscos psicosocials es va finalitzar l’any 2015, i que el centre de Joves de La Roca del Vallès es va posar en funcionament l’octubre de 2008, les dades que tenim son de quan el centre estava ubicat al barri de la Trinitat de Barcelona.

Les dades de l’any 2015 indicaven que, amb relació a la població de referència, el CP Joves de Barcelona presentaven exposicions problemàtiques amb resultat desfavorable per a la salut en 18 de les 21 dimensions mesurades.

Entre aquestes exposicions problemàtiques, destaquen, les dimensions de:

  • Exigències psicològiques quantitatives: Es defineixen com la relació entre la quantitat de treball i els temps disponible per fer-lo: volum, ritme, interrupcions i intensitat de treball. Són altes quan tenim més feina de la que podem fer en el temps assignat.
    Tenen a veure principalment amb la manca de personal, …
  • Exigències psicològiques emocionals: Són les exigències per no involucrar-nos en la situació emocional derivada de les relacions interpersonals que implica el treball, especialment en aquelles ocupacions en les quals es presten serveis a les persones i es pretenen induir-hi canvis, …
  • Exigències d’amagar emocions: Són les exigències per mantenir una aparença neutral independentment del comportament d’usuaris, etc.

Han passat més de 13 anys des de la seva obertura i els problemes que ja es van detectar a l’antic centre no només perduren, sinó què s’han agreujat, donat que, actualment s’estan patint agressions molt violentes contra els treballadors penitenciaris.

Demanem, donat que els resultats de l’avaluació de riscos psicosocials que es disposa és amb dades d’un centre que no existeix en l’actualitat com a tal, i que les seves dades van ser extretes l’any 2008 o abans, realitzant-se l’informe final el 2015, que es faci al més aviat possible l’avaluació de riscos psicosocials, ja que s’han produït els canvis suficients (nou centre, canvi de condicions laborals, manca de personal, fracàs de les mesures proposades a l’anterior avaluació, danys a la integritat i salut de les persones, etc.) per determinar mesures correctores adients.

Mentrestant això no es dugui a terme, demanem que es reforci, amb caràcter d’urgència la plantilla, dotant-la de més personal per aconseguir millorar les seves condicions de seguretat i salut.

Cordialment,

Albert Anton Rius

Responsable de Salut Laboral d’UGTPRESONS

La Roca del Vallés, 5 d’agost de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca