Concurs de trasllats d’estabilització i nova “borsa” per a futurs funcionaris de carrera

EL GOVERN APROVA NOVES MESURES DE REDUCCIÓ DE LA TEMPORALITAT

A la reunió del Govern de la Generalitat celebrada ahir, aquest va aprovar el Decret Llei 12/2022, de 27 de setembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat, de foment de la promoció interna i d’agilització de la cobertura de llocs de treball amb persones funcionàries de carrera.

Dir que part d’aquest Decret llei sorgeix de les negociacions que el Grup de Treball d’Estabilització, integrat per la UGT, CCOO i IAC, hem mantingut al llarg dels darrers mesos amb la Funció Pública, i que es troben emmarcades directament en la gestió i desenvolupament dels processos d’estabilització que tenim actualment en marxa.

Recordem que UGTPRESONS participa en aquest grup en representació única de l’àmbit penitenciari.

Concretament, i extraient del nou Decret Llei les parts més importants per als professionals penitenciaris, les mesures que s’aproven són les següents:

CONCURS DE TRASLLATS POSTERIOR ALS PROCESSOS D’ESTABILITZACIÓ

Tal i com UGTPRESONS portem anunciant des de fa mesos, aquest Decret Llei estableix que la primera convocatòria de concurs de trasllats posterior als processos selectius d’estabilització disposarà que l’adjudicació dels llocs de treball es faci en dues fases.

En la primera fase s’adjudicaran els llocs de treball als funcionaris de carrera actuals i als nous funcionaris provinents de processos en marxa (JU030, Tècnics Especialistes) o recentment finalitzats (236, Treballadors Socials), i en la segona fase s’adjudicaran els llocs de treball a la resta de nous funcionaris provinents del concurs de mèrits i del concurs-oposició d’estabilització.

Serà properament quan començarem a negociar les bases pròpiament dites dels concursos de trasllats i dintre de la primera fase, UGTPRESONS proposarà una graduació que garanteixi que els actuals funcionaris de carrera optin als llocs de treball amb prioritat respecte dels nous funcionaris provinents de la JU030 o la 236.

“BORSA” PER A FUTURS FUNCIONARIS DE CARRERA

Aquesta mesura ha estat una demanda històrica d’UGTPRESONS ja que permetrà que les vacants que es vagin generant siguin ocupades directament per personal de carrera, eliminant així la inestabilitat laboral que sempre han patit els interins que s’anaven incorporant al nostre àmbit.

En concret aquesta mesura permetrà que les futures convocatòries d’oposicions puguin incloure, a més de les places previstes a les pròpies ofertes públiques, un nombre de places addicionals per cobrir les vacants que es vagin generant.

Aquestes noves vacants s’adjudicarien a les persones aspirants que hagin aprovat el procés selectiu sense haver obtingut plaça, que serien nomenats funcionaris de carrera, això sí amb una adjudicació provisional de la destinació a la qual siguin assignats.

Aquesta “Borsa” o relació d’aspirants aprovats sense plaça quedaria automàticament sense efecte un cop transcorreguts tres anys a comptar de la data de resolució de la convocatòria o quan es resolgui una posterior convocatòria del mateix cos.

UGTPRESONS, com a sindicat majoritari a l’àmbit penitenciari, continuarà portant a les meses de negociació aquelles mesures que signifiquin millores tant pels professionals penitenciaris com per al propi sistema.,

Salut!

UGTPRESONS
Barcelona, 28 de setembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca