Greus incidents: continuem sumant agressions a companys

El passat cap de setmana i fins a aquesta matinada de dimecres, un sol intern, ha protagonitzat diversos incidents en els quals dos companys van resultar ferits i van haver de ser traslladats amb ambulància a la mútua de Sant Cugat del Vallès on van ser atesos per les contusions, fractures i lesions que van patir.

UGTPRESONS els hi desitgem una bona recuperació, i els felicitem per la seva professionalitat.

Aquest mateix intern, causant de l’aldarull de dissabte,  va intentar fugir dels mossos el dia següent  i durant la seva fugida per l’hospital, va colpejar una dona gran, fent-la caure al terra, trencant-se la ròtula. Un cop detingut va ser traslladat un altre cop al centre penitenciari de Brians 2. La nit següent a la seva detenció va incendiar la seva cel·la, situada al departament de sancionats, on va  posar en  risc tant la seva vida, com la del altres interns i la dels poquíssims efectius que prestaven servei durant el torn de nit. Es va activar codi vermell i es van haver d’utilitzar els extintors i les mànegues d’incendis del departament per sufocar el foc.

Cal posar en valor la  professionalitat dels companys que  van fer front a aquesta situació d’alt risc i van salvar-li la vida a l’intern causant i a la resta d’interns que es trobaven a la mateixa ala.  Amb aquest comunicat UGTPRESONS volem posar de manifestl’imparable augment d’agressions que patim els professionals penitenciaris, iel risc que comporten aquestes actituds tan perilloses.

Sembla però, que els responsables del Departament de Justícia i de la Secretaria de Mesures Penals demostren una incapacitat absoluta per trobar solucions a tota aquesta problemàtica que venim denunciant fa molt de temps. La nostra integritat física i psicològica els importa ben poc o res.

UGTPRESONS hem mantingut una conversació amb el subdirector general de Centres i Gestió Penitenciària fent-li arribar un cop més la  greu manca de personal que patim a Brians 2 i que, atès el perfil d’interns que tenim al centre, fan molt feixuga i perillosa la feina diària. Fent sovint impossible garantir la integritat dels propis funcionaris i dels altres interns i com s’ha pogut comprovar els darrers dies.

Exigim solucions immediates!!

En comptes de cessar als pocs  substituts i reforços  que tenim, hauríeu d’augmentar la relació dels llocs de treballs que tenim al centre i que està totalment obsoleta. Cal dir que només amb les 8 guàrdies GSI del centre s’han amortitzat al voltant de 40 places de funcionaris, és a dir, el que equivaldria a una guàrdia sencera. És per això que exigim un augment de la plantilla per fer front al gran volum de feina i nou perfil d’interns que tenim, i frenar d’una vegada les contínues agressions que estem patim.

Creiem que no hi ha un sol responsable, no només el centre és responsable, sinó que la secretaria ens està oblidant i ens està deixant a la deriva respecte a la nostra seguretat.

Aquest mapa de Brians 2, el centre més gran de Catalunya, és el resultat d’anys denefastes polítiques en matèria de personalque han portat a lapèrdua de moltíssims  professionals i que ara mateix són absolutament necessaris per garantir la seguretat a la feina. Exigim a la Secretaria de Mesures Penals, que és la principal responsable, que posi solucions reals d’una vegada  envers aquesta situació.

Prou de paripés a la Mercè amb els companys greument agredits i solucionin el problema.

Salut,

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires, 23 de setembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca