Reunió amb la Direcció

Assisteixen per part de la Direcció del centre el Director, la Gerent, el Sotsdirector d’Interior i la Sotsdirectora de Tractament. Per la part sindical UGTPRESONS, CCOO, CATAC, ACAIP, CSIF i CSC. Es tracten els següents punts:

Canals de transmissió

La direcció comenta que van rebre proposta de Caps de Servei i Caps d’Unitat de canviar els canals dels radiotransmissors per tal de tenir la mateixa configuració que altres centres. Sembla ser que l’avís dels codis d’emergència anirà pel Canal 1 i no pel Canal 3 com s’està fent.

Protocols de Seguretat

Ens informen que han creat tres nivells en el supòsit d’actuació amb el protocol willy. El Nivell 1, és l’únic en què els funcionaris del DERT s’hauran de vestir amb l’equip d’intervenció.

Creació de la Unitat de Seguretat Interior (USI)

Ens comenten que han creat aquesta oficina però que no tenen personal per gestionar-la. De moment la cobriran amb la segona activitat del CUE que solament gestionarà la supervisió del seguiment i formació dels funcionaris amb les GAPS.
UGTPRESONS ha demanat que la cobreixin amb segones activitats però la Direcció no vol perquè considera que el fet de cobrir-la amb segones activitats generaria inestabilitat (baixes per incapacitat, jubilacions, etc). Els hi recordem que no estem d’acord en aquest punt, ja que tenen moltes segones activitats pendents de resoldre i s’ha de donar solucions en aquest sentit.

Projecte RECVI (RISC EXTREM DE CONDUCTES VIOLENTES)

La direcció comenta que s’ha començat amb la prova pilot del RECVI, la qual es tracta d’identificar als interns amb violència intra-institucional que tenim al centre. L’objectiu d’aquesta prova pilot es fer-los-hi un seguiment més acurat per evitar qualsevol canvi de conducta que pugui originar una altra agressió per part de l’intern a un funcionari. S’ha creat un equip al centre per fer els seguiments RECVI que constarà del CUE DERT, CUSI DERT, 1 JURISTA, 1 PSICÒLEG i 1 Cap de Programes.

Plagues al Centre

Ens comenten que es va atacar el focus i es va controlar el tema de les rates al DERT. UGTPRESONS recorda que a les cel·les encara es detecten paneroles i la direcció diu que a les cel·les no es pot posar cap producte químic per atacar-les ja que existeix un problema de normativa legal sobre els productes que es solen utilitzar. En aquest cas
s’actuarà en les arquetes trimestralment.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP PONENT

Lleida, 15 de setembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca