Visita Salut Laboral

Departament de Justícia
Centre Penitenciari Obert 2 de Barcelona
Sra. Nuria Ramon Labernia
08033 Barcelona

Senyora,

Com a delegat de prevenció i membre del Comitè de Seguretat i Salut Laboral dels centres penitenciaris del departament de Justícia, amb les facultats que m’atorga l’article 36 de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, us n’informo que el passat dia 7 de setembre vaig fer una visita al Centre Penitenciari que dirigiu, detectant les problemàtiques que li detallo a continuació:

CABINA DE CONTROL

Al taulell hi ha un monitor pel control de temperatura corporal mitjançant la càmera tèrmica, aquest monitor va acompanyat d’un teclat que ocupa un espai important i caldria buscar-li una millor ubicació.

Els funcionaris/es han de controlar les imatges que hi ha als monitors que estan penjats a una alçada superior al nivell dels ulls, per la qual cosa, seria necessari dotar aquest accés amb una cadira ergonòmica amb reposacaps.

Ens diu el RD 488/1997, de 14 d’abril, sobre disposicions mínimes de seguretat i salut relatives al treball amb equips que incloguin pantalles de visualització.

Article 3. Obligacions generals de l’empresari.

  • Si l’avaluació palesa que la utilització d’equips amb pantalles de visualització implica o pot implicar un risc per a la seguretat o la salut dels treballadors, l’empresari ha d’adoptar les mesures tècniques o organitzatives necessàries per eliminar o reduir el risc al mínim possible. Particularment, ha de reduir la durada màxima del treball continuat en pantalla, organitzant l’activitat diària de manera que aquesta tasca es combini amb d’altres o establint les pauses necessàries en cas que l’alternança de tasques no fos possible o no fos suficient per reduir el risc d’una manera satisfactòria.

També la Guia Tècnica per a l’avaluació i prevenció dels riscos relatius a la utilització d’Equips amb pantalles de visualització del Instituto Nacional de Seguridad y Salut en el Trabajo, ens diu en lo relatiu al disseny del lloc de treball què, de forma complementària al compliment dels requisits legals, la utilització de criteris de disseny ergonòmic també poden ajudar a eliminar, reduir o controlar els possibles riscos que poguessin estar presents.

CONTROL D’ACCESSOS

En aquest espai hi ha un escàner i el seu cablejat està pel terra solt, amb el consegüent risc de caiguda per entrebancar-se, caldria posar una canaleta subjecta a terra o bé passar el cablejat pel sostre.

SALA D’ESPERA D’INTERNS REGRESSATS

Hi ha dos tipus de seients d’espera, unes butaques i unes cadires de plàstic collats a terra, caldria estudiar la retirada d’un d’aquests elements donat que en cas d’intervenció poden ser un destorb.

CAMÍ DE RONDA

Les safates tècniques pel cablejat d’energia, transmissió i recepció de dades s’han convertit en llocs de passeig i criança dels coloms, fent que la zona es converteixi en un camí on sovint hi ha molts excrements d’aquest animal, tot i la neteja i cura que es té per mantenir-ho net.

Caldria fer una intervenció seriosa i acurada per tal de minimitzar aquests focus d’infeccions per les malalties que poden arribar a transmetre a les persones (com per exemple la salmonel·losis), i encara més si tenim personal especialment sensible.

RD 486/1997. Annex II.

DESPATX CRIMO

La dutxa té el desguàs tot rovellat, caldria substituir-lo.

Cordialment,

Albert Anton Rius
Responsable de Salut Laboral d’UGTPRESONS
Barcelona, 8 de setembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca