Aclariments respecte del procés JU030 del Cos de Tècnics Especialistes

CSIF INTOXICA AMB LA SEVA IGNORÀNCIA I LES SEVES MENTIDES

Davant els dubtes, incerteses i pors infundades dels participants que han aprovat la JU030, provocades d’una banda per l’administració i la seva mala gestió, i d’altre per sindicats com CSiF amb els seus escrits plens de mentides i de desinformació, UGTPRESONS, malgrat que no acostumem a rebatre escrits d’altres organitzacions sindicals, volem fer els següents aclariments.

Recordem que el passat 28.04.2021 es va publicar al DOGC la convocatòria JU030 per proveir 255 places del cos de tècnics especialistes de serveis penitenciaris. Aquesta convocatòria ORDINÀRIA va ser aprovada amb unes bases que es van negociar els mesos anteriors i que vam signar tots els sindicats, inclòs CSiF, tot i que ara sembla rentar-se les mans i com fan sempre posar en marxa el seu ventilador amb no sabem quins interessos ocults.

Posteriorment,  i enmig  del desenvolupament de les successives proves de la JU030, i complint els dictàmens europeus on s’instava a les administracions a consolidar els llocs de treball de milers d’interins a Catalunya, Funció Pública va convocar per a tota la Generalitat diversos processos d’estabilització. D’una banda, un concurs de mèrits i d’altre un concurs-oposició. Aquests dos processos EXTRAORDINARIS (mai s’havia donat una situació similar), estan condicionants per unes dates d’obligat compliment, i pel que fa al Departament de Justícia coincidien en el temps amb el desenvolupament de la JU030. 

Recordem també que UGTPRESONS vam ser l’únic sindicat que va exigir que el procés de la  JU030 es resolés prèviament als processos d’estabilització, aconseguint que es reduís el període d’acadèmia per a tots els participants de la JU030, passant de les 12 setmanes estipulades a les bases a només 1. Sembla que d’això no se’n recorda CSif.

UGTPRESONS, com a sindicat representatiu de l’àmbit penitenciari a la mesa general, també vam aconseguir una reducció de temaris molt significativa pels processos d’estabilització actuals, i el que és molt important, també pels futurs processos ordinaris que es puguin convocar. D’això tampoc en diu res CSiF.

Aquest escenari està comportant una gran dificultat a la gestió dels processos, però, tot i això UGTPRESONS hem estat constantment fiscalitzant el seu desenvolupament per tal de garantir els drets de tots els professionals penitenciaris, tant dels funcionaris de carrera actuals com dels nous funcionaris de carrera, així com continuarem fent amb els interins que no puguin consolidar el seu lloc de treball.

Per tant, UGTPRESONS volem puntualitzar el següent:

.- En els propers dies es convocarà un acte públic on s’oferiran 255 places en adscripció provisional, que podran escollir els aprovats de la JU030 pel rànquing  del procés. Posteriorment els nomenaments seran publicats al DOGC.

.- El fet que l’assignació d’aquestes places sigui en adscripció provisional ve motivat perquè no s’han ofert prèviament en un concurs de trasllats als actuals funcionaris de carrera. En una situació “normal”, s’hauria d’haver convocat un concurs de trasllats pels actuals funcionaris de carrera abans de resoldre la JU030, però, d’una banda la deixadesa del departament de Justícia per convocar-lo sumat a les dates límit que estableix la Llei que preveu les convocatòries dels processos d’estabilització ha fet que sigui obligat posposar la publicació d’aquest concurs de trasllats fins a la finalització de tots els processos.

.- Posteriorment, una vegada resolts tant el concurs de mèrits com el concurs-oposició (ambdós processos d’estabilització), es convocarà el concurs de trasllats, previsiblement a mitjans de 2023. Serà en aquest concurs quan s’assignaran les places definitives, tal com UGTPRESONS vam informar el passat 28 de setembre, i s’escolliran amb aquest estricte ordre de preferència:

  1. Funcionaris actuals de carrera.
  2. Funcionaris que guanyen plaça a la JU030.
  3. Funcionaris que guanyin plaça en els processos d’estabilització.

O sigui, i aixó és molt important, cap nou funcionari que guanyi placa en un procés d’estabilització obtindrà una destinació definitiva en el concurs de trasllats per davant de cap dels 255 nous funcionaris de la JU030. I a la vegada aquests de la JU030 no aconseguiran una destinació definitiva per davant dels actuals funcionaris de carrera. De nou, CSiF menteix i desinforma quan dona a entendre que “un funcionari d’estabilització podrà escollir plaça davant d’un que ha guanyat plaça a la JU030”.

.- Pel que fa a la possibilitat de renunciar a la plaça guanyada a la JU030 i consolidar-ne una altra pel concurs de mèrits i mantenir-se així ocupant provisionalment la plaça que actualment s’ocupa, la resposta és SÍ  que és pot, però s’ha de ser conscient que aquell que opti per aquesta possibilitat ha de saber que en el concurs de trasllats escollirà plaça per darrere dels funcionaris de la JU030.

D’altra banda, el fet de voler fer servir el procés selectiu de Treballadors Socials de la Generalitat com a exemple de què hi ha processos on s’ofereixen més places i dir que a l’acte públic es van oferir 173 places a 98 aprovats, és una perversió de la realitat, ja que les places previstes a la convocatòria en aquest procés van ser de 173. La singularitat d’aquest procés és que van quedar desertes 75 places.  De manera que el procés de la JU030 el que fa és també oferir les mateixes places que les previstes a l’oferta publica, o sigui 255.

Entenem que tot el personal afectat per aquests processos i el seu desenvolupament estigui amoïnat i potser confós, però des d’UGTPRESONS volem traslladar seny i tranquil·litat. Nosaltres ni desinformem ni mentim com fan altres. Nosaltres defensem la resolució de tots els processos de la millor manera possible per a tots els treballadors implicats.

Uns altres com CSiF, haurien de preguntar-se perquè juguen amb les inquietuds i preocupacions de centenars de companys que s’estan jugant el seu futur laboral. Amb això l’únic que fan és demostrar que són uns professionals en dividir a la plantilla i fer-li el joc a l’administració.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 21 d’octubre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca