“CODI 4” a Puig de les Basses

Aquest passat dimecres es va haver d’activar un codi 4 al nostre centre per una situació de violència extrema, on un intern amb un “diable” (gavineta artesanal amb diverses fulles manipulades) va intentar posar fi a  la vida d’un altre intern en tallar-li la cara literalment, a més  altres zones del cos.

L’agressió va ser de tal gravetat que es va haver de traslladar a l’hospital immediatament a l’agredit.  Gràcies a la ràpida intervenció dels companys allà presents, l’agressió no va anar a més i ràpidament van separar els dos interns, traslladant l’agredit a infermeria per a les primeres cures. 

Posteriorment a causa de l’altercat, la resta d’interns van protagonitzar un aixecament del mòdul on es va haver d’activar un Codi 4, a causa de l’extrema gravetat i la violència de la situació.  Durant uns minuts es van viure moments molt tensos on van agredir als funcionaris, un d’ells amb una forta puntada de peu al cap, a més d’insults i amenaces de mort.  El company agredit va requerir els serveis mèdics i va ser derivat a la mútua on li van donar la baixa a causa de la forta contusió.  Finalment, es va poder reconduir la situació sent el resultat divers A/P i dues conduccions a diferents centres penitenciaris (tant l’agressor de l’intern, com l’agressor del company).

Això no fa més que posar en relleu la situació actual a les presons catalanes on no cessa l’augment d’agressions i situacions de violència extrema, com l’augment d’introducció de droga a les presons, que no fa més que potenciar més l’agressivitat i els ajustos  de comptes.

A això cal sumar-hi la genial idea que han tingut al nostre centre penitenciari de barrejar els interns més conflictius amb permisos, joves amb adults, penats amb preventius i així una infinitat de despropòsits que no responen a cap lògica que vetlli per la seguretat.

UGTPRESONS hem denunciat repetidament aquesta organització del centre, ja que el resultat és evident, augmentant greument  la inseguretat, i l’entrada de drogues en ubicar en els mòduls de toxicomanies un gran nombre de permisos.

UGTPRESONS exigim que de manera urgent rectifiquin aquest model de classificació interior i que entre altres coses deixin de premiar els interns més conflictius donant-los destins de gran responsabilitat pensant que així s’il·luminaran, quan precisament el resultat és el contrari,  traslladant aquesta conflictivitat als tallers productius, i enviant un missatge clar al pati d’impunitat i premi per mala conducta. Exigim que d’una vegada per totes apliquin amb contundència el règim penitenciari amb aquest perfil d’interns. Prou ja d’experiments!! Deixeu ja de jugar amb les nostres  vides!!

UGTPRESONS felicitem els companys que van saber reconduir la situació i esperem una ràpida recuperació al company agredit.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 24 d’octubre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca