Escrit Secretari de Mesures Penals: Demanem el cessament immediat del Subdirector General de RRHH

Sr. Amand Calderó
Secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima
C/ Foc 57, 08038 – Barcelona

Benvolgut,

M’adreço a vostè per denunciar i posar en el seu coneixement les pràctiques que està portant a terme l’actual Subdirector General de RRHH i Econòmics, el Sr. Jesús Plaza, que amb les seves decisions provoca constantment crispació entre els professionals penitenciaris, a més de generar disfuncions en la prestació del servei.

Podria fer-li una relació detallada de les nefastes decisions que aquest senyor a pres els darrers mesos, però per estalviar-li hores de lectura li exposaré només una mostra:

  • Vulneracions constants dels nostres acords amb interpretacions unilaterals dels textos que arriben a perjudicar la pròpia prestació del servei i que es prenen, en ocasions, sense tenir en compte l’opinió dels equips directius dels centres ni, de vegades, dels màxims responsables de les àrees.
  • Bloqueig sistemàtic de la negociació col·lectiva negant-se a convocar mensualment la comissió de seguiment de l’Acord Penitenciari tal i com recull expressament el  nostre acord de condicions laborals
  • Negativa sistemàtica a cobrir les necessitats de personal que requereixen els centres per poder garantir una bona prestació del servei i també la seguretat dels propis centres, els professionals que hi treballen i dels propis interns.
  • I la decisió més recent, d’ahir mateix, que conculca els drets de les treballadores i treballadors penitenciaris participants del procés selectiu JU030 que han estat cridats pel tribunal a l’acte públic d’elecció de places, als quals se’ls nega un permís per poder absentar-se dels seus llocs de treball el temps mínim indispensable.

Soc coneixedor que vostè ocupa el càrrec de Secretari de Mesures només des de fa uns dies, però en tractar-se d’un càrrec que ja va ocupar durant un llarg període de temps sap perfectament quines son les necessitats de l’àmbit que ara torna a gestionar i, sobretot, les seves peculiaritats, i compartirà amb mi que l’actitud del seu actual (tot i heretat) Subdirector General de RRHH i Econòmics no és la millor per iniciar aquesta segona etapa.

Es doncs per tot l’exposat i davant una actitud intolerable que manté des de fa mesos el citat que UGTPRESONS, sindicat majoritari a l’àmbit penitenciari, li demana el cessament immediat del Sr. Jesús Plaza.

Atentament,

Jordi Bremer i Cuscó

Responsable del Sindicat de Presons de la UGT de Catalunya

Barcelona, 26 d’octubre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca