Gemma Ubasart González, nova consellera de Justícia

UGTPRESONS ESPEREM QUE COMPLEIXI AMB ELS COMPROMISOS ADQUIRITS PER LA SEVA PREDECESSORA

El President de la Generalitat ha decidit fa només uns minuts qui serà la nova titular de la conselleria de Justícia, Gemma Ubasart González.

Doctora en ciències polítiques i videgana de la Facultat de Dret de la Universitat de Girona, va ser membre del Consejo Ciudadano de Podemos i ha estat analista política a diversos mitjans de comunicació. També forma part de la junta d’Iridia (Centre de Defensa dels Drets Humans).

UGTPRESONS no farem una valoració del passat laboral, activista i polític de la nova Consellera i, naturalment, deixarem un temps prudencial per a que la nova titular del Departament aterri i comenci a treballar amb el seu nou equip, però sí advertim que el temps a les presons catalanes passa més ràpid i que els 100 dies de “gràcia” que s’acostumen donar, al nostre àmbit es redueixen substancialment.

És per això que UGTPRESONS, com a sindicat majoritari a les presons catalanes, li demanarem una reunió urgent demà mateix per poder situar algunes de les qüestions que més preocupen actualment als professionals penitenciaris, com, per exemple:

  • La Jubilació Anticipada del personal penitenciari. Un cop signat i aprovat pel Govern de la Generalitat l’acord de jubilació anticipada dels cossos penitenciaris, la nova consellera ha de continuar pressionant a Madrid per a que el Ministerio de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones aprovi la nostra sol·licitud al més aviat possible. A més, li reclamarem que els pressupostos de la Generalitat per al 2023 recullin una partida pressupostària per cobrir la nostra jubilació en cas d’aprovar-se.
  • Continuar reduint l’alt índex de temporalitat existent al nostre àmbit. S’ha de comprometre a seguir apostant per els nostres interins i interines i afavorir la consolidació dels seus llocs de treball.
  • Promoció professional i mobilitat horitzontal. Volem que la nova Consellera garanteixi la mobilitat i la promoció professional dels treballadors i treballadores amb una periodicitat mínima bianual.
  • La negociació d’un Nou Acord Penitenciari. D’una vegada per totes s’ha de negociar un nou acord que estigui en consonància real amb la tendència actual de garantir la conciliació familiar i laboral
  • Redimensionar les plantilles de les tres àrees de treball per tal que es garanteixi la seguretat dels professionals i es pugui donar un servei de qualitat.

Esperem, doncs, poder tenir una reunió al més aviat possible i traslladar-li aquestes i d’altres demandes directament.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 9 d’octubre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca