Grup de Treball Penitenciari

L’ADMINISTRACIÓ VULNERARÀ UNILATERALMENT ELS HORARIS DE REHABILITACIÓ ACORDATS

UGTPRESONS hem assistit avui a la reunió del Grup de treball penitenciari per a tractar de manera monogràfica l’aplicació de l’acord que l’administració vol fer en referència als horaris de rehabilitació i concretament amb el que ells interpreten hauria de ser un repartiment equitatiu de les lliurances. Val a dir que a una reunió tant important, hem trobat a faltar a la subdirectora general de Programes de Rehabilitació i Sanitat, com a màxima responsable del col·lectiu.

Un cop analitzades les dades que ens van facilitar en referència als horaris i presència efectiva als centres dels professionals de tractament, és evident que pràcticament en la totalitat dels torns i serveis es garanteix el tant per cent que recullen els acords signats i que és d’un mínim del 20% per a educadors, que s’amplia a tots els col·lectius en una nota posterior sobre els criteris d’aplicació del subdirector general de Recursos Humans i Econòmics, i del 50% segons la resolució del secretari general que regula concretament la jornada acumulada.

UGTPRESONS entenem que s’ha de complir sempre amb aquests mínims i per això estaríem d’acord que allà on no es faci es prenguin les mesures adients per corregir-ho. Però el que no podem permetre és que això s’utilitzi per incomplir els acords, amb una interpretació perversa i interessada dels redactats. Volen aplicar el mínim del 50% de presència efectiva de tots els col·lectius i a tots els serveis als matins en qualsevol període de l’any (quan a la regulació esmentada es refereix només a la jornada acumulada), cosa que afecta directament a la distribució de les lliurances, i del 20% a les tardes. Aquestes mesures les pretenen aplicar a partir del mes de gener de 2023.  

L’administració mostra un evident desconeixement del funcionament dels centres i dels equips de tractament. Ens parlen de Servei Públic, però sembla que per ells aquest servei es basa en la quantitat i no pas en l’eficiència i la qualitat del servei que s’ha de donar. No saben que els professionals tenen una programació establerta que garanteix que fan la seva tasca setmanal, independentment de les lliurances, però que és cabdal la seva total presencia efectiva a les reunions d’equip que es fan de dimarts a dijous.

Malauradament, l’administració no vol escoltar les motivacions i evidències que demostren el desgavell i la barbaritat que suposa aplicar els canvis que pretenen, més quan són sabedors que els centres de treball tampoc ho volen ni ho han demanat. És una tossuderia de la subdirecció general de Recursos Humans, que només es pot entendre des de la més absoluta ignorància de la pràctica laboral diària i per descomptat, de la despreocupació pels efectes pràctics de l’aplicació d’aquesta mesura.

El subdirector general ens ha comunicat finalment que adoptarà una resolució que modifiqui criteris establerts i la ràtio de lliurança. UGTPRESONS, com no pot ser d’una altra manera, ens oposem a l’aplicació d’aquesta vulneració dels acords i posarem, si finalment s’aplica, el tema en mans dels nostres serveis jurídics per a denunciar-ho.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 5 d’octubre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca