La UGT acordem un increment retributiu de fins el 9,5% en 3 anys i importants mesures laborals i socials

La UGT i el Govern Estatal vam tancar ahir un acord plurianual que recull un increment retributiu que podria arribar fins el 9,5% i que s’aplicaria al llarg del període 2022-2024, i també un seguit de mesures socials i laborals destinades a continuar avançant en la recuperació dels drets que encara teníem pendents de ser restituïts.

Els increments pactats estarien distribuïts de la següent manera: 

ANYINCREMENT FIXEINCREMENT VARIABLETOTAL
20222% ja incrementat des de l’1 de gener i un 1,5% addicional retroactiu a 1 de gener de 2022 3,5%
2023  2,5% des de l’1 de gener de 20230,5% si l’IPC de 2022 i 2023 supera el 6%   0,5% si el PIB supera el 5,9%3,5%
20242% des de l’1 de gener de 20240,5% si el IPC supera el 8%2,5%
TOTAL8%1,5%9,5%

Però l’acord signat va més enllà del merament econòmic i preveu l’aplicació d’un important paquet de mesures laborals i socials, entre les que podem destacar clarament les següents:

  • Negociació de la jornada setmanal de 35 hores o inferior.
  • Eliminació de la prohibició de gaudir de més de 22 dies de vacances anuals.
  • Eliminació de la prohibició de gaudir de més de 6 dies d’AP anuals.
  • Negociació de la Jubilació Parcial per al personal funcionari.

Pel que fa a la vessant estrictament econòmica els increments previstos seran d’aplicació de manera automàtica un cop passin el tràmit de ratificació de la Mesa General de Negociació de l’Administració de la Generalitat, mesa que la UGT ja hem exigit que es convoqui amb caràcter d’urgència i on reclamarem que l’increment de l’1,5% corresponent a aquest 2022 es pagui a la nòmina d’aquest mes d’octubre.

En relació a les mesures laborals i socials, les hem de negociar també a la Mesa General de Negociació, i un cop es modifiqui la legislació bàsica actual (EBEP) tal i com preveu l’acord signat ahir, el Govern de la Generalitat ja no tindrà l’excusa que ha fet servir al llarg dels darrers anys de “la legislació actual ho impedeix” per aplicar el que altres administracions autonòmiques de ben segur sí faran.

La UGT exigirà el compliment estricte d’aquest acord i l’aplicació de les mateixes mesures laborals i socials que siguin d’aplicació a l’Administració Central.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 4 de d’octubre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca