Reunió amb la direcció

Assisteixen per part de la direcció el Director, el Subdirector d’Interior, el Gerent, la Subdirectora de tractament i el secretari tècnic jurídic. Per la part social, els sindicats representatius UGTPRESONS, CCOO, INTERSINDICAL i CSIF.

INTERIOR I SEGURETAT

La Direcció ens ha comunicat que el pla funcional que es volia implementar des d’aquest setembre, de moment, no es podrà dur a terme atès la reduïda dotació de personal que té al centre.  Sembla que la direcció ha escoltat a les forces sindicals i han fet un pas enrere respecte a aquest projecte. UGTPRESONS vam traslladar a la direcció el sentiment general de tota la plantilla, ara mateix és impossible garantir la seguretat en aquest format de mòduls que la direcció ha dissenyat. Les paraules textuals de la direcció van ser: “que el projecte romandrà en standy by fins a nova ordre mentre no es pugui garantir la seguretat de tothom”. Val a dir que UGTPRESONS no veiem cobertura legal a aquest projecte  i que no està regulat enlloc i aplaudim la decisió d’aturar el projecte.

La Direcció s’ha compromès a mantenir-nos informats de tots els esdeveniments que s’hagin de produir per poder fer-nos les consultes pertinents abans de prendre una decisió.

També vam reclamar a la direcció la renovació immediata dels companys de reforç acomiadats recentment, fent reflexionar a la direcció sobre l’espiral de violència vers els funcionaris viscuda aquest passat cap de setmana tant al MR10 com a Salut Mental, on dos companys van haver de ser atesos per la mútua, per agressions d’interns. Aquesta manca de personal permanent ens està abocant a normalitzar que estomaquin a companys cada setmana, i això és inadmissible.

Departament de Salut Mental

Després dels greus fets d’aquest passat cap de setmana on, com ja hem dit abans, es va activar un C2 a Salut Mental i on un company va resultar agredit, novament per un intern psiquiàtric, UGTPRESONS vam insistir i exigir a la direcció que es prenguin mesures en aquest departament per accelerar el trasllat urgent a la UHPP dels interns psiquiàtrics que presentin un desequilibri més agut i notable respecte als altres interns crònics que viuen en aquesta unitat. Es va demanar la contractació de més psiquiatres perquè durant el cap de setmana i festius, aquesta unitat no quedi desemparada i els mateixos interns hagin d’esperar tancats en una cel·la tot el cap de setmana, mentre el seu estat empitjora produint aldarulls tan violents com els esmentats, que són si més no, una rèplica del que ve succeïen fa molt de temps en aquest departament.

És per tot això que la direcció es va comprometre a augmentar les diligències cap a la UHPP, a revisar fil per randa els protocols del departament de Salut mental i a impartir cursos de formació per als funcionaris i treballadors d’aquest departament. 

Departament DAE

La direcció ens va comunicar que aquest departament no funcionarà com l’anterior departament d’atenció especialitzada sinó que es realitzaran cursos de formació ocupacional per als interns. Passarà a ser una escola d’oficis.

Sistema d’intercomunicació i Ràdio Transmissors

La direcció ens va informar que durant aquest mes, es faria un canvi de tots els radiotransmissors del centre. Els nous RT tindran un major abast i permetrà la correcta comunicació, evitant les xafades i ampliant el rang de comunicació.

Respecte al sistema d’intercomunicació del centre, ens van informar que està totalment antiquat i s’està estudiant que amb la nova instal·lació,  tant la megafonia com la interfonia pugui ser controlada, en cas necessari, per CCI com ja passa a altres centres com per exemple el C.P. Puig de les Basses. 

Cafeteria Interior

UGTPRESONS fa molt de temps que estem lluitant i denunciant el greuge comparatiu respecte a la resta de centres penitenciaris de Catalunya, la manca de cafeteria interior al centre. Sembla que la direcció ens ha escoltat i per part del Gerent, s’ha compromès a estudiar la manera de poder fer accedir als interns a la cafeteria interior amb un nou accés, de manera que no posi en perill la seguretat interior de la presó.

REHABILITACIÓ

Respecte a l’horari dels educadors, passaran a tindre el nou horari que va sortir a les últimes votacions.

Fins al 15/01/2023 ni els Juristes ni els Psicòlegs canviaran d’horari. Només es modificaran horaris si arriba la instrucció des de la Secretaria.

CIRE I CAFETERIA EXTERIOR

UGTPRESONS ha exigit a la direcció del centre un estudi de l’actual comissió d’alimentació per a tractar temes com la prohibició de servir als funcionaris el dinar als seus propis tuppers, la quantitat de menjar que es tira diàriament i una revisió de les racions minúscules que s’estan servint als interns i que estan generant cada cop més queixes per part d’ells. El Gerent es va comprometre a portar a terme tot aquest estudi i a donar resposta.

UGTPRESONS farem seguiment de tots aquests temes i us mantindrem informats.

Salut, Secció sindical UGTPRESONS-BRIANS2

Sant Esteve Sesrovires, 4 d’octubre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca