Reunió amb la Direcció

Per part de la direcció acudeixen a la reunió el director i gerent del centre. Per part de les organitzacions sindicals són presents els delegats d’UGTPRESONS, CATAC-IAC i CCOO.

En primer lloc, es presenten i signen les actes de les dues reunions anteriors amb les OOSS de data 17.03.2022 i 21.06.2022.

Seguidament, la direcció del centre informa sobre la creació del consell d’igualtat de gènere i contra la violència masclista i promou la col·laboració de tots els treballadors del centre per combatre actituds d’aquesta índole que poguessin tenir lloc al nostre centre.

La proposta feta per la direcció sobre el nou horari de GMO/CRIMO, i a instàncies d’UGTPRESONS, ha quedat definitivament descartada per la manca d’efectivitat pròpia i l’afectació en el bon funcionament del servei principalment de tardes. A la reunió UGTPRESONS hem exposat que aquest nou horari comportaria que quan el servei de tardes estigui cobert només per tres funcionaris implicaria que en els moments de màxim tràfec d’interns de retorn al centre s’afrontessin situacions delicades com la pressa d’analítiques tant d’orina com d’alcohol, sopar dels interns, entrega d’instàncies, i d’altres.. i s’ha de tenir en compte que també s’ha de cobrir el descans dels treballadors per berenar i sopar. La implantació d’aquest nou horari faria palès la falta de personal i aniria en clar perjudici del servei, dels treballadors i interns.

La direcció informa de les actuals mancances de personal i torna a fer incís que des del centre cada dilluns s’envia un protocol·lari correu al Centre Directiu el qual sembla que no fa l’efecte que deuria. A part de les mancances per ILT o substitució de personal per canvi de lloc de treball, UGTPRESONS recorda que hi ha una baixa de llarga durada relativa a un CRIMO i una plaça de GO sense ocupar des del 30.11.2016 i que òbviament, des del centre no s’ha fet pressió ni s’ha insistit com calia.

Respecte al nou full d’incidències que ha presentat la direcció i ja està en funcionament, la    direcció exposa que funciona correctament i ha percebut interès i bon ús per part dels funcionaris que fins a data d’aquesta reunió han treballat amb ell. Encara resten elements per polir, però que està tenint una bona acceptació. A tal efecte i per millorar el seu ús, UGTPRESONS proposa que un ordinador ubicat a les oficines del centre i sense usuari assignat (ja que el seu usuari natural es tractaria de la plaça de GO sense cobrir de fa 6 anys) substitueixi a un dels ordinadors del despatx de funcionaris d’interior amb la finalitat d’instal·lar una màquina amb el paquet MICROSOFT OFFICE. Aquest programari és més conegut que LIBREOFFICE i, per tant, més fàcil d’utilitzar pels treballadors facilitant l’ús d’aquest full d’incidències. La direcció manifesta està d’acord amb aquesta proposta.

Recentment, UGTPRESONS mitjançant el nostre responsable tècnic en Riscos Laborals va elaborar un ampli informe sobre les mancances i necessitats que presenta el CP Obert de Girona, d’aquest informe s’ha fet entrega oficialment al director i gerent així com els delegats de la resta d’OOSS del centre. En aquest informe es fa un exhaustiu estudi d’aquestes necessitats i es proposa una solució al respecte motivat per la normativa vigent que correspongui a cada àmbit. La direcció mostra interès i fent cas d’aquest informe manifesta que s’han efectuat algunes actuacions, la qual cosa valoren positivament fent incís en què el conjunt de les propostes radica la correcta actuació.

UGTPRESONS es manifesta en desacord en relació amb la redistribució dels CRIMO’s efectuada recentment per la direcció, creiem que no calia fer aquest canvi i demanem aclariment al respecte. El gerent exposa que s’ha fet perquè els CRIMO’S rotin i col·laborin amb altres grups pel coneixement entre si, a més assenyala que cada any té intenció de què es facin aquests canvis. UGTPRESONS exposa que aquesta argumentació és contradictòria amb la idea que van presentar de canvi d’horari per GO/CRIMO, ja que en aquesta proposta es plantejava que els CRIMO’s fessin el mateix horari que els GO assignats a un grup sense cap menció a aquests canvis.

UGTPRESONS demana a la direcció que es reguli mitjançant una ordre de direcció el protocol a seguir quant a la modificació dels horaris de sortida dels interns a hores intempestives en les quals no hi hagi ni CRIMO ni educadors socials per autoritzar aquests  canvis.

UGTPRESONS i la resta d’OOSS demanen la retirada de la nota de direcció de data 10.10.2022 en el que respecta a la prohibició de sortir del centre a esmorzar del personal GMO quan hi hagi tres funcionaris de servei. Argumentem que mai no hi ha hagut cap problema en aquesta pràctica i que es duu a terme des de la obertura del nostre centre obert el 2014, tenint en compte que el centre no disposa de cafeteria adient per oferir als seus treballadors. El gerent manifesta la seva oposició a tal mesura i que només si rep instruccions del Centre Directiu portaria a terme aquesta revocació.

Finalment i com a puntualització UGTPRESONS vol manifestar que amb la finalitat de gaudir d’un bon ambient laboral i bon servei en la pràctica de les nostres funcions, recordem que tots els temes exposats per UGTPRESONS i per la resta d’OOSS tenen com a objectiu plantejar inquietuds i temes d’interès comú que afecten el bon funcionament de la nostra tasca diària, per tant, és fonamental que tothom entengui que no hi ha cap interès a malmetre l’entesa entre la direcció i la resta de la plantilla, tal com dona la sensació que així ho està percebent la direcció del centre.

Salut!

Secció sindical d’UGTPRESONS al CO.Girona

Girona, 26 d’octubre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca