Acord per regular el concurs de trasllats post estabilització i la nova “borsa” per a futurs funcionaris de carrera

EL GOVERN APROVARÀ UN NOU DECRET LLEI DE MESURES DE REDUCCIÓ DE LA TEMPORALITAT

Quan el passat 27 de setembre el Govern de la Generalitat va aprovar el Decret Llei 12/2022 de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat, semblava que teníem solucionat principalment el desenvolupament i gestió del concursos de trasllats posteriors a les resolucions dels processos d’estabilització, així com la creació d’un llistat d’aprovats sense plaça als futurs processos selectius que permetrien nomenar funcionaris de carrera en ocasió de vacant.

Malauradament el Decret Llei no passarà ni tan sols pel Ple del Parlament per a la seva ratificació per no comptar amb el recolzament d’un nombre de diputats necessari i allò que regulava no serà d’aplicació.

Era per tant indispensable l’elaboració d’un altre text que li donés cobertura legal a, sobretot, la necessitat d’establir dues fases als concursos de trasllats per diferenciar els funcionaris de carrera actuals i els de la JU030 dels nous funcionaris de carrera provinents dels processos d’estabilització, però també per garantir l’entrada en vigor dels llistats d’aprovats sense plaça als processos selectius per poder ser nomenats funcionaris de carrera en ocasió de futures vacants.

Doncs bé, ahir, en el marc de la Mesa General de Negociació, en la que UGTPRESONS participem en representació única de l’àmbit penitenciari, la UGT, Ccoo i la IAC vam signar un acord amb Funció Pública que regula aquests dos importants punts. El Govern transformarà aquest text en un nou Decret Llei que enviarà al Parlament per, ara sí, la seva aprovació.

Els dos punts principals que recull aquest acord són els següents:

CONCURS DE TRASLLATS POSTERIORS ALS PROCESSOS D’ESTABILITZACIÓ

Tal i com UGTPRESONS portem anunciant des de fa mesos, i que algun sindicat ha posat constantment en entredit, la primera convocatòria de concurs de trasllats posterior als processos selectius d’estabilització disposarà que l’adjudicació dels llocs de treball es faci en dues fases.

El text de l’acord que es reproduirà al Decret Llei és el següent:

“La primera convocatòria de concurs general de mèrits i capacitats de l’Administració de la Generalitat de Catalunya posterior als processos selectius d’estabilització executats a l’empara de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública, ha de disposar l’adjudicació de llocs de treball en dues fases.

En la primera fase s’han d’adjudicar els llocs de treball al personal funcionari de carrera dels cossos, escales o especialitats de l’Administració de la Generalitat de Catalunya que disposaven d’aquesta condició amb anterioritat a la data de resolució del concurs de mèrits d’estabilització, i en la segona fase s’han d’adjudicar els llocs de treball a la resta de concursants.”

Al nostre àmbit queda doncs claríssim (una vegada més) l’ordre de prioritats que s’establirà a l’hora de triar plaça en el concurs de trasllats. En una primera fase els actuals funcionaris de carrera i els de la JU030 i en una segona fase els dos processos d’estabilització (concurs de mèrits i concurs-oposició d’estabilització).

Serà properament quan començarem a negociar les bases pròpiament dites dels concursos de trasllats i dintre de la primera fase, UGTPRESONS exigirem que el barem garanteixi que els actuals funcionaris de carrera optin als llocs de treball amb prioritat respecte dels nous funcionaris provinents de la JU030.

“BORSA” PER A FUTURS FUNCIONARIS DE CARRERA

Aquesta mesura ha estat una demanda històrica d’UGTPRESONS ja que permetrà que les vacants que es vagin generant siguin ocupades directament per personal de carrera, eliminant així la inestabilitat laboral que sempre han patit els interins que s’anaven incorporant al nostre àmbit.

A més, i després d’acceptar-se l’esmena presentada per la UGT, aquesta possibilitat podria actuar en els processos selectius actualment en marxa com el de la JU030 (abans era per a futurs processos selectius) i beneficiar als 13 companys i companyes que van superar el curs selectiu i no van poder obtenir plaça (alguns d’ells però ja obtindran un lloc definitiu pel concurs de mèrits).

El text de l’acord que es reproduirà al Decret Llei és el següent:

Per tal de limitar al màxim el nomenament de personal interí en llocs de treball de cossos, escales i especialitats de personal funcionari, les convocatòries de proves selectives inclouran, a més de les places autoritzades a les ofertes d’ocupació públiques, un nombre de places addicionals per cobrir futures vacants….(…) i determinar que les noves vacants s’adjudicaran segons l’ordre d’aspirants aprovats sense plaça.

Que aquestes previsions puguin ser d’aplicació als processos selectius en curs sempre que així s’acordi mitjançant resolució de l’òrgan convocant.”

UGTPRESONS, com a sindicat majoritari a l’àmbit penitenciari, continuarà treballant a les meses de negociació per aconseguir mesures que signifiquin millores per als professionals penitenciaris. La intoxicació i la mentida li deixem a d’altres.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 5 de novembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca