Reunicó Comissió de seguiment

Abans començar l’ordre del dia de la reunió hem fet una prèvia per exposar la problemàtica que s’està generant amb els moviments derivats del procés de la JU030 que fa que a molts companys que han de canviar de centre no només no se’ls respecti la seva lliurança sinó que es veuen abocats a fer més serveis setmanals que els establerts normativament.

UGTPRESONS hem deixat clara la nostra postura, que com no pot ser d’una altra manera és la que recullen els acords i la normativa legal establerta, és a dir, no fer més de 4 dies de servei seguits, no treballar més de 24 hores seguides i un dia de descans mínim, i per descomptat, sense poder fer més serveis que els que marca la regulació horària setmanal per a un GSI o un GAM.

El Subdirector General de Recursos Humans i econòmics es compromet a mirar els casos en què es produeixin disfuncions i que no hi hagi perjudicis per aquest motiu.

INFORMACIÓ MOVIMENTS DE PERSONAL DERIVATS DE LA JU030

L’administració ens informa que de les 255 places de la JU030, 2 estan fent les pràctiques (a Brians 1 i a Quatre Camins), 1 és de promoció interna i dels 252 restants que van prendre possessió de plaça als actes d’adjudicació de la JU030, 199 prendran possessió al lloc triat i 53 han demanat quedar-se al que actualment estan ocupant. D’aquestes darrers, s’han pogut atendre 52 sol·licituds que, ens confirmen es podran quedar a la seva actual plaça fins que es resolgui el concurs de mèrits d’estabilització i l’altra plaça és una substitució al Centre de Dones que serà ocupat per un funcionari provinent del tancament de la model.

Ens informen també que el procés de la JU030 ha afectat 135 interins de la borsa i de la llista de substitucions, que han esta tots recol·lectats excepte casos puntuals (que han entrat a mossos o amb llicència per estudis). A més a més hi ha 24 companys interins que addicionalment han pogut entrar a treballar.

CONVOCATÒRIA GRUP DE MEDI OBERT

Demanem que de manera urgent es convoqui una reunió del grup de treball de Medi Obert per tractar de manera monogràfica totes les eventualitats que es produeixin als Centres Oberts de Catalunya. L’administració ens informa que tenen intenció de fer-ho pròximament i que en breu ens convocaran.

PERMÍS D’HOSPITALITZACIÓ

L’Administració manifesta que la recent sentencia del Jutjat Contenciós Administratiu número 13 de Barcelona favorable al gaudiment d’un permís d’hospitalització només amb el justificant de l’ingrés hospitalari, NO és ferma, i que ja han interposat recurs d’apel·lació davant el mateix jutjat.

Restarem a l’expectativa del resultat d’aquest recurs, tot i que ja hem manifestat que considerem del tot inadequat el tracte que molt sovint rebem els treballadors penitenciaris per part de la Secretaria, respecte a les traves que ens imposen a l’hora d’acreditar aquest tipus de permisos tant sensibles.

LLISTATS RLT

Sol·licitem que ens facilitin la RLT actualitzada i que també ens facin arribar canvis significatius que es pugui produir en qualsevol moment, i no només quan s’enviï de manera trimestral. També exigim que aquesta RLT sigui detallada per poder identificar la forma d’ocupació de cada lloc de treball. 

FUNCIONS GAMP

Recordem a l’administració que les funcions del personal GAMP estan regulades als acords des de fa anys, i que ens alguns centres s’estan fent unes interpretacions que no s’hi ajusten i els fan treballar a llocs de servei interior que no poden ocupar segons aquests acords.

L’administració ens informa de que no te cap intenció de incomplir cap acord però creuen que hi ha marge per destinar aquest personal a determinades unitats de servei quan acaben a les seves àrees de treball i que ha redactat una nota per regular-ho. Aquesta nota ens la faran arribar els propers dies a tots els sindicats.

UGTPRESONS ja els hi hem advertit que qualsevol nota contraria als acords signats serà rebutjada de pla per nosaltres.

RÀTIO DEL 50% A TRACTAMENT I EFECTES SOBRE LES ACUMULADES TRIMESTRALS I PUNTUALS

Res de nou al respecte. UGTPRESONS ja vam defensar la nostra postura, els horaris no es toquen i s’han de complir tal com està establert als acords signats.

UNIFORMES

UGTPRESONS volem saber perquè no s’ha començat repartir els uniformes al mes d’octubre tal com van informar a la reunió sobre el material d’intervenció/autoprotecció mantinguda el dia 19 de juliol.

L’Administració farà la consulta i ens informarà més concretament al més aviat possible, tot i que sembla que serà en breu.

ADJUDICACIÓ DE PLACES EN SEGONA ACTIVITAT AL COTA

UGTPRESONS demanem informació al respecte de les 4 llocs de treball de GAMP del COTA. L’administració ens confirma que els 4 estan destinats exclusivament per a personal de 2ona activitat, dels quals 2 ja estan assignades, n’hi ha un altre que ha demanat un funcionari del C.P. Mas d’Enric i la darrera no tenen coneixement de qui la podrà demanar.

Reclamem que s’estableixin uns criteris clars per a que tot el personal interessat pugui accedir a aquestes places.

HORES EXTRES AL CP MAS D’ENRIC

L’Administració ens confirma que tenen un problema en aquest centre, i també en d’altres, respecte a la cobertura de serveis concrets, i que per solucionar una situació puntual han autoritzar el fet de que es puguin oferir fer hores extraordinàries remunerades al personal del centre.

UGTPRESONS exigim que mentre hi hagi companys/es sense treballares s’ha de contractar personaltant a Mas d’Enric com a la resta de centres per cobrir aquests “serveis concrets” i la resposta de l’administració es que estudiarà la viabilitat i les necessitats concretes.

CP. BRIANS 1

Hem denunciat la manca de personal al CP Brians 1 que implica que no es pugui obrir algun departament (MR0), el que massifica la resta de mòduls ordinaris amb els problemes de seguretat associats. També hem preguntat pel tancament de la UMMS i del trasllat de Dones a Lledoners. L’administració manifesta que encara no tenen del tot avaluada la situació del centre i que properament ens donaran resposta a totes les nostres consultes i peticions.

PERMIS PER TEMPS INDISPENSABLE

Tal com UGTPRESONS us vam informar, finalment s’ha concedit el permís per deure inexcusable pels companys que van participar en l’acte públic de la JU030 els dies 28 d’octubre i l  de novembre.

PROBLEMES AMB L’AUTOAVALUACIÓ DEL COMPLEMENT DE PRODUCTIVITAT

UGTPRESONS plantegem el cas en què un cop realitzada l’autoavaluació per part del treballador i la posterior valoració del cap corresponent, no es faci la validació final i l’enviament. L’Administració ens confirma que si això succeeix, passat un temps establert, la valoració queda validada automàticament i, per tant, es cobrarà la “bufanda” amb total normalitat.

De totes maneres, ens informen que qualsevol treballador que tingui una incidència relacionada amb aquest tema es pot adreçar a la següent adreça de correu electrònic: serveirh.justicia@gencat.cat.

PERSONAL DE REFORÇ

L’administració ens informa que tots els companys que finalitzen contracte el pròxim dia 30 de novembre seran renovats fins al 31 de gener.

CONVOCATÒRIA GRUP DE TREBALL PENITENCIARI

L’Administració ens comunica que la pròxima setmana ens convocarà a una reunió on ens informaran del concurs de comandament JU014, processos, concurs de trasllats, jubilació anticipada,  borsa de treball i d’altres temes objecte del Grup de Treball Penitenciari.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 17 de novembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca