Reunió amb la Direcció

Assisteixen per part de la Direcció del centre el Sr Director, la Secretària tècnica jurídica, el Sotsdirector de Tractament, el Sotsdirector de règim interior, la Gerent, el Cap de la  unitat de suport als equips directius i la cap de l’oficina de recursos humans. Per la part sindical UGTPRESONS, CC.OO i Csif.

OBRES i MSOB.

Comença el director explicant que el tram de carretera entre els dos ponts (tren i autopista) correspon al Departament i que serà aquest qui se´n farà càrrec de l’arranjament dels 200 metres pendents així com de reformar el pont de l’autopista on caldria adaptar les baranes a la normativa vigent sobre vies per al pas de vehicles a motor. Aprofitant la inauguració del pont sobre el tren s’han netejat els vorals de vegetació entre la carretera i el pont.

Pel que fa a les obres de la teulada, ja estem en fase 4, que correspon al mòdul 4, tallers 1 i 4 i alguna cosa del poliesportiu pendent. Un cop l’empresa acabi les obres de reforma del mòdul 4 la idea és que els interns en segon grau i en 100.2 del Msob passin a viure aquí i es posi fi a la vida útil del MSOB, que no reuneix garanties suficients de seguretat. Els interns en tercer grau anirien als centres oberts que els hi corresponguin per domicili familiar.

S’ha creat un grup de treball del mòdul 4, format per personal del MSOB però obert a tothom que vulgui col·laborar per elaborar el pla funcional del mòdul 4.

Està previst, si no hi ha sorpreses, que les obres dels vestidors i les reformes de l’oficina de RRHH es facin durant l’any 2023.

PERSONAL

La cap de RRHH explica la situació de la plantilla. La publicació i nomenament dels nous funcionaris de la JU30 ha suposat que es produïssin 14 baixes i 24 altes, així com recol·locacions de personal a diferents àrees o que han canviat, de GAM a GSI per exemple. Al nostre centre es van ofertar 65 places i 49 persones que ja treballaven s’han quedat. Altres 15 han optat per quedar-se allà on ja estaven, a l’espera que el concurs recol·loqui definitivament el personal.

El principal problema que patim al centre és el nombre de baixes: a interior tenim 61 de les que 24 estan cobertes i 37 no, cosa que provoca greus disfuncions, com el cas de la guàrdia 5 que acumula 9 persones de baixa i no cobreix el servei. La direcció manifesta que potser caldrà repartir les guàrdies de manera que les baixes quedin més repartides. El mateix problema passa amb les adaptacions (40 en l’actualitat) que suposen un problema de cara a fer els llibres de servei.

Pel que fa a tractament i oficines, la situació és molt millor, amb 4 baixes a rehabilitació i 2 a oficines.

UGTPRESONS ja hem reiterat diverses vegades a la mesa corresponent que això no pot seguir així i que l’administració és responsable de qualsevol desgràcia que puguem tenir als centres fruit de la manca endèmica de personal.

Des d’UGTPRESONS tenim molt clar que la solució no passa per fer hores extres, amb les que no estem d’acord perquè suposa fer la feina bruta que la secretaria no fa i recolzar la política en matèria de personal, sense oblidar el desgast que suposa per tota la plantilla

FORMACIÓ

UGTPRESONS va reclamar que es faci formació al personal d’interior sobre tot en matèria d’incendis. La direcció comenta que actualment hi ha grups de reciclatge en marxa (avui mateix hi havia dos) i el dia 29 dos més. S’insisteix que la formació és molt recomanable però que no poden imposar-la per obligació. Tenint en compte que el personal de cap de setmana, malgrat se´ls compensa, no solen venir a les formacions entre setmana, UGTPRESONS hem sol·licitat que es faci dissabte al mati, cosa que veurien be.

També ens informen que es farà formació específica per peculi, C-30 i ingressos.

HORARIS REHABILITACIÓ:

UGTPRESONS hem reivindicat que els horaris del personal que comença cada any el mes d’octubre es publiqui el mes de juny anterior, com a molt tard, per tal que el personal tingui temps d’adaptar-se a nivell familiar, si ho necessita. Per altra banda, pel que fa les rotacions dels tècnics de les tardes, reivindiquem que no torni a passar el que ha passat aquest any amb les tardes del divendres i que qui les faci aquest any passi al davant de la llista l’any següent; és a dir que el criteri sigui la rotació de manera que tothom haurà de passar a fer-la quan toqui, a fi d’evitar discriminacions i reiteracions.

ALTRES TEMES:

Pel que fa els uniformes, s’estan rebent i s’espera que a principis de desembre es puguin entregar per tal que tothom se l’emprovi per si hagués de fer canvis. Arribarà el dia que l’actual uniforme no serà vàlid i el canvi serà obligatori. Cal destruir la roba actual un cop entri en vigor el nou i és responsabilitat de cada treballador. Es farà una regulació per tal que l’uniforme es porti posat correctament i no es permetrà la barreja de peces de diferent procedència, ni peces de l’actual uniforme amb el nou.

També es dotarà al centre de nous radiotransmissors d’última generació que geolocalitzen i graven tot el que passa al voltant del possessor.

UGTPRESONS hem traslladat la queixa de part de la plantilla respecte el complement de productivitat, queixes que ja havien arribat a la direcció via rebuig de la valoració o fent al·legacions. La direcció manifesta que quan van rebre la regulació la van estudiar, amb els objectius que recull i entenen que si s’ha de fer una puntuació general i igual per a tothom del complement no te sentit que l’hagin d’avaluar i que, per això, han intentat valorar l’esforç de cada persona. UGTPRESONS hem manifestat que molta gent ho ha vist com un càstig i més tenint en compte que l’estructura de la valoració no permet diferències per professionals. Això implica que hi ha molt personal on no pots valorar la feina en equip, per exemple. També hem posat en evidència que es valorava el 2022 i part del 2021 i que la plantilla va estar a l’alçada en èpoques recents com la pandèmia i que aquest complement permet també valorar aquell esforç. No obstant valorem positivament que s’hagin corregit algunes puntuacions.

S’han pres mesures en relació al problema dels drons que han passat en altres centres i que no hem de descartar. Per raons de seguretat no farem referència a les mesures preses.

Pel que fa el material antiincendis, UGTPRESONS hem remarcat que  el funcionariat no ha d’assumir el control dels mitjans disponibles i que ha de ser l’empresa qui se’n faci càrrec. L’únic que han de fer els treballadors és comprovar que estan al seu lloc i no en falta cap, com es fa per exemple amb les claus, per evitar que pogués desaparèixer  algun extintor o que la porta d’una mànega estigués trencada, per exemple. Per tant, res més, ni desenrotllar mànegues, ni mirar pressions. Això ho fa l’empresa corresponent. El mateix passa amb els Airbox.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Quatre Camins.

Per qualsevol aclariment no dubteu a posar-vos en contacte amb els/les vostres delegats/des al centre.

La Roca del Vallès, 22 de novembre de 2022.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca