Demanem solucions immediates pel CP Joves

La Secció Sindical d’UGTPRESONS de Joves no volem quedar-nos en una altra queixa i en una altra felicitació d’exemplaritat de la plantilla, que sens dubte es mereix. Hem de felicitar també a la Secretaria per la seva ràpida acció de dissabte en donar solució a aquest dissabte nefast, realitzant trasllats dels principals líders del motí que es va succeir.

Però tant l’incident del dissabte 5 de novembre, com de l’agressió de dilluns dia 6, on un company va rebre fins a 11 cops de puny per part d’un intern, ens motiva no només a exposar les queixes i la frustració de la plantilla del C.P. Joves, sinó a passar a l’acció amb les següents mesures:

  1. Demanem una reunió monogràfica de Joves amb la consellera, la Direcció General i la Direcció del Centre Penitenciari, en la que puguem explicar amb dades i experiències viscudes, la realitat del dia a dia al nostre centre i la ja quasi impossible convivència a la qual estem arribant.
  2. Farem una consulta amb la plantilla de règim i tractament, així com amb la resta de seccions sindicals, per confeccionar i consensuar un document de treball amb solucions a curt i llarg termini, amb propostes en positiu com ara:
  3. Proposarem establir un sistema de fases on poder tenir espais lliures d’extorsions perquè els interns no es vegin obligats a entrar estupefaents durant els permisos i el vis-a-vis i no es vegin sotmesos a la violència continua per part d’altres interns, l’actual sistema al qual Joves s’ha vist sotmès ha fet que no existeixi cap mòdul lliure de pressió i violència… actualment hi ha un total de 4 mòduls anomenats com a “pous” i a quin d’ells és pitjor.
  4. Obertura del DAE per poder ubicar interns sancionats i així descongestionar el DERT i que aquest sigui una eina de dissuasió de comportaments corruptes. Proposarem programes de tractament als interns sancionats al DAE vinculats a l’ús de la violència habitual per part d’aquests interns, els quals potser només fan programes relacionats amb el delicte de la seva condemna.
  5. Possibilitat, via professional de radiologia, per realitzar plaques RX al centre en cas que sigui necessari, donat que l’entrada de drogues està essent el principal generador de conflictes.
  6. Programes de tractament i reinserció laboral adaptats per donar sortides i opcions més ajustades al nou perfil d’intern. Actualment, no tenen res a guanyar ni a perdre i això els converteix en persones amb un alt potencial conflictiu.

Volem aportar solucions com aquestes i altres. Restem aquí, amb la millor voluntat per arribar a acords urgents i necessaris, tot això, si no volem lamentar més danys. És pràcticament impossible treballar així ni un minut més. Necessitem solucions JA!

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS del CP Joves

La Roca del Vallès, 15 de novembre del 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca