ERC presenta al Congrés una esmena demanant la Jubilació Anticipada dels Cossos Penitenciaris

UGTPRESONS portem mesos, sinó anys, en contacte permanent amb diversos grups parlamentaris del Parlament de Catalunya amb l’objectiu de millorar les condicions laborals dels professionals penitenciaris, així com d’informar-los de les diverses problemàtiques que vivim als centres penitenciaris.

Els darrers mesos UGTPRESONS ens hem centrat molt a cercar aliances que permetessin trobar solucions polítiques a problemàtiques que no avancen per la via de la negociació, i ha estat la Jubilació Anticipada dels Cossos Penitenciaris la part nuclear d’aquestes reunions.

I en aquest sentit ens vam reunir a principis d’any amb la diputada al Congrés i portaveu adjunta d’ERC, Carolina Tellechea, reunió en la que li vam demanar la col·laboració del seu grup parlamentari, clau per a l’aprovació de les lleis al Congrés, en una reivindicació històrica com la nostra jubilació.

També ens hem reunit en diverses ocasions amb diputats d’ERC al Parlament de Catalunya, la darrera el passat 22 de novembre, trobada en la que vam insistir en que era el moment per actuar des de les institucions i vam arrencar un compromís clar de la diputada Ana Balsera.

Doncs aquest treball intens d’UGTPRESONS ja obté resultats, i és que el Grup Parlamentari d’ERC al Congrés dels Diputats ha presentat una esmena al Proyecto de Ley de medidas de eficiencia procesal del servicio público de Justicia,que actualment es troba en tramitació, reclamant la nostra jubilació anticipada.

A l’espera que es publiquin al Bolentin Oficial de las Cortes Generales les esmenes al text presentades pels diversos grups parlamentaris del Congrés, UGTPRESONShem pogut tenir accés al text i podem avançar de manera molt sintètica que l’esmena presentada per ERC proposa la:

“Modificació del text refós de la Ley General de Seguridad Social amb l’addicció d’una nova disposició addicional, la vint-i-quatrena, d’aplicació de coeficients reductors de l’edat de jubilació als membres del cos de funcionaris de presons de Catalunya”.

Ara hem d’esperar a que aquesta esmena sigui aprovada per la majoria dels grups i s’inclogui definitivament al citat Proyecto de Ley. Serà en la votació de l’esmena quan veurem quin grup està al costat dels professionals penitenciaris i quin no.

En cas que s’aprovi tindríem un camí molt planer cap a la nostra jubilació anticipada, però en cas de no aprovar-se UGTPRESONS continuarem treballant per aconseguir el que els professionals penitenciaris ens mereixem sobradament.

UGTPRESONS Barcelona, 29 de novembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca