Escrit al Secretari General de Justícia demanant places addicionals a la JU030 per cobrir futures vacants

Sr. Jordi Martinoy i Camós

Secretari General de Justícia, Drets i Memòria

Carrer del Foc, 57 – 08038 Barcelona

Com vostè és coneixedor, el passat 9 de novembre es va publicar al DOGC el Decret Llei 14/2022, de 8 de novembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat, de foment de la promoció interna i d’agilització de la cobertura de llocs de treball amb persones funcionàries de carrera.

Aquest text recull una demanda històrica d’UGTPRESONS que permetrà que les vacants que es vagin generant siguin ocupades directament per personal de carrera, eliminant així la inestabilitat laboral que sempre han patit els interins que s’anaven incorporant al nostre àmbit.

En concret el Decret Llei regula en el seu punt 2.2 que:

2. (…) Persones aspirants aprovades sense plaça

1. Per tal de limitar al màxim el nomenament de personal interí en llocs de treball dels cossos, escales i especialitats de personal funcionari, les convocatòries de proves selectives podran incloure, a més de les places autoritzades a les ofertes d’ocupació pública, un nombre de places addicionals per cobrir futures vacants, a càrrec de les ofertes d’ocupació pública dels dos anys següents.

(…)

Les noves vacants s’adjudicaran a les persones aspirants que hagin aprovat el procés selectiu sense obtenir plaça, segons l’ordre de persones aspirants aprovades, les quals es nomenaran personal funcionari de carrera i es destinaran amb caràcter provisional amb motiu de l’adjudicació d’aquestes vacants.”

Però a més a més, al punt 2 de la Disposició Transitòria Segona es recull que:

… la disposició addicional trentena podrà ser aplicable als processos selectius en curs a la data d’entrada en vigor d’aquest Decret llei, sempre que així s’acordi mitjançant resolució de l’òrgan convocant..

Queda doncs recollit al Decret Llei que l’ampliació amb places addicionals per cobrir futures vacants és també d’aplicació al procés en marxa de la JU030 i no només per a futurs processos selectius, com inicialment apareixia al decret.

Per tot el que li he exposat li demano que, com a titular de la Secretaria General del Departament de Justícia, òrgan convocant del citat procés selectiu, emeti resolució per tal d’incloure un nombre addicional de places idèntic al d’aspirants que van superar el curs selectiu i no van aconseguir un lloc definitiu.

Atentament,

Jordi Bremer i Cuscó

Responsable del Sindicat de Presons de la UGT de Catalunya

Barcelona, 11 de novembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca