Greus incidents al DERT

Aquest passat dissabte, abans del recompte de la nit, els companys assignats al DERT van haver de fer front a una situació d’extrema perillositat quan es van produir diversos i violents aldarulls al bloc Bravo de les dues plantes.

Una estona abans del recompte de la nit va començar a sonar l’alarma d’incendis i un cop els funcionaris van arribar al bloc, es van trobar amb el que semblava que seria un motí, on els interns amenaçaven de matar un funcionari, calar foc a tot el bloc i començar a autolesionar-se per provocar un caos sense precedent al departament. Els motius dels aldarulls eren que ni la calefacció ni l’aigua calenta no funcionaven.

Va ser necessari el suport imminent dels PS  per poder ajudar als companys del DERT i fer front a l’extrema gravetat dels fets que estaven succeint. El comandament d’incidències, veient la magnitud dels fets, va autoritzar l’entrada a dues cel·les de tres binomis equipats i amb molt d’esforç,  van poder reduir als dos interns més conflictius d’aquest Bloc.

Va ser necessària la contenció i subjecció mitjançant les corretges psiquiàtriques al llit,  dels dos interns, a conseqüència de l’extrema violència i agitació que presentaven. Es van viure situacions molt perilloses, però gràcies a la professionalitat i resolució dels funcionaris i el comandament d’incidències, es va poder aturar el que clarament era un motí, amb un desenllaç terrible per a tothom.

Des d’ UGTPRESONS volem agrair la professionalitat, la bona feina, el coratge i la responsabilitat que van demostrar tots els funcionaris presents durant els aldarulls i que, gràcies a tot això van aconseguir que cap company, resultes ferit, fent tornar a la normalitat al departament i a tot el centre penitenciari.

UGTPRESONS agraïm a la direcció del Centre la correcta decisió que va prendre i la confiança que va demostrar amb els seus treballadors durant els aldarulls.

Sense perjudici de tot això, des d’ UGTPRESONS exigim l’augment dels efectius necessaris per a una correcta dotació en tot el centre i exigim que als departaments més conflictius es respecti SEMPRE aquesta dotació mínima.

També demanem  que les instal·lacions d’aigua, llum i calefacció funcionin de manera correcta per tal de garantir  les condicions de vida dels interns i sobretot pel bon funcionament i convivència al nostre centre.

Salut!

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires, 28 de novembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca