Inspecció de Treball cita a la direcció de Quatre Camins arràn de la denúncia d’UGTPRESONS

El passat 8 de maig del 2021 es van produir dos greus incendis al DERT del CP. Quatre Camins, el que va causar que 4 companys van haver d’anar a la Mútua per ser atesos per inhalació de fum.

UGTPRESONS, prèviament als incendis, ja havíem informat la direcció del centre de les greus mancances en matèria de seguretat i del mal funcionament del material antiincendis, i havíem exigit mesures urgents de manteniment. La greu negligència dels comandaments del centre i de l’administració podria haver acabat en desgràcia.

L’11 de maig de 2021 UGTPRESONS vam denunciar tots aquests fets a Inspecció de Treball, que va enviar una inspecció al centre per comprovar in situ totes les mancances que havíem denunciat. En aquesta visita, la inspectora de Treball va detectar notables deficiències en matèria de seguretat i del material antiincendis, va prendre nota que no es complien cap dels protocols ni de la normativa bàsica d’extinció d’incendis, ni per part de les empreses de manteniment, ni de la direcció del centre ni tampoc de la secretaria, i va elaborar un requeriment adreçat a la direcció del centre  perquè arreglessin  les deficiències trobades. Es van confirmar d’aquesta manera totes les denúncies d’UGTPRESONS, deixant palesa la deixadesa de l’administració que constantment juga amb la seguretat de tot el personal del centre així com dels interns.

Gràcies a la denúncia presentada per UGTPRESONS les deficiències constatades a la zona del DERT que la inspectora va incloure en el seu requeriment van ser les següents:  

– BIE situada en zona Búnquer Charlie-Delta Bloque Delta, pierde agua. Debe revisarse y sustituirse/repararse de manera inmediata garantizando su adecuado funcionamiento

– BIE situada en el Búnquer Charlie © que según se indica a la actuante fue sustituida a raíz del incendio de 8 de mayo de 2021 no está etiquetada ni consta cuándo se ha fabricado y además tiene agua en su interior. Deberá verificarse con carácter inmediato

– BIE situada en el Búnquer Central DERT consta etiquetada por la empresa EXTINTORES CLEMENTE en marzo 2020 (es la única que dispone de ese etiquetado), el resto de BIEs no tienen etiquetado de revisión de la lanza

– Según informan los delegados de prevención, hay una BIE situada en el búnquer central de talleres cuya maneta/llave de paso está bloqueada. Deberá revisarse/sustituirse con carácter inmediato

– Así mismo deberá procederse con carácter urgente a la revisión del estado de todos los medios de extinción de incendios existentes en el centro y a la corrección inmediata de todas las deficiencias detectadas, también las que han sido comunicadas en los informes mensuales de los funcionarios, Técnico de Prevención, y empresas concesionarias del servicio . Plazo inmediato

Arran d’aquestes denúncies d’UGTPRESONS, Inspecció de Treball ha citat a la direcció de Quatre Camins el pròxim 18 de novembre, per tal que doni resposta i informació detallada de les mesures adoptades i aporti la documentació que justifiqui tots els requeriments que es van fer amb els informes de la inspecció.

UGTPRESONS ens personarem a aquesta citació i restarem a l’expectativa del resultat de la compareixença i en funció d’aquesta exigirem responsabilitats a qui correspongui, a més de supervisar que s’hagin realitzat totes les correccions denunciades en matèria de prevenció i seguretat. No permetrem que l’administració posi en risc la vida dels treballadors.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 8 de novembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca