Reunió del comitè de seguretat i salut

Per part de l’Administració assisteixen la subdirectora general de Recursos Humans i Relacions Laborals, el subdirector general de Recursos Humans i Econòmics, el cap del Servei de Prevenció de Riscos Laborals i la coordinadora d’activitats preventives en centres penitenciaris i educatius entre d’altres, per la part social UGT, CCOO, CSIF i ACAIP.

ASSETJAMENT LABORAL

L’Administració inicia la reunió explicant que només 2 casos d’assetjament laboral han prosperat. Un desastre, gairebé no en prospera cap.

REVISIONS MÈDIQUES MÚTUA

S’obrirà un nou període per continuar fent revisions mèdiques a partir del mes de novembre.

La part social ens queixem del tracte rebut per la Mútua en moltes ocasions, l’Administració ens demana que quan es produeixin, ho posem en coneixement del servei de prevenció.

CENTRE OBERT DE TARRAGONA

A partir del mes de novembre s’iniciarà l’equipament del nou centre obert, i la previsió que estigui acabat el gener del 2023.

L’Administració ens comunica que volen incorporar 4 GAMP en situació de segona activitat al nou centre obert, procedents fins i tot d’altres centres.

SALES DE LACTÀNCIA

Demanem les ubicacions i possibles ubicacions de les sales de lactància als centres. L’Administració respon que no és una obligació, i que no tenen demanda. Continuarem insistint.

RISCOS PSICOSOCIALS

Ens queixem de la passivitat en l’aplicació de mesures correctores derivades de l’avaluació de riscos psicosocials de l’any 2015, es va trigar més de dotze anys en fer-se, i no han aplicat pràcticament cap mesura. La nostra situació de risc psicosocial és molt pitjor que llavors.

Ara ja fa un any que haurien d’haver començat a fer-la altre cop, i encara no s’ha fet res, segueixen els mateixos patrons d’abans, potser caldrà esperar dotze anys més.

CONDICIONS DE TREBALL EN GENERAL

Demanem el condicionament dels espais de treball a l’interior de les presons on hi ha funcionaris d’interior, de tractament i laborals que no reuneixen les condicions normatives establertes al Reial decret 486/1997 pel qual s’estableixen les disposicions mínimes de seguretat i salut als llocs de treball.

Ens diuen que tot està correcte, que no s’obre cap centre si no compleix amb les normatives legals. No volen treure’s la venda dels ulls i reconèixer que no fan bé la seva feina.

Estem farts de passar calor als menjadors, suant la camiseta com si juguéssim un partit de futbol.

Els despatxos d’entrevistes que semblen “zulos”, on no es pot ni respirar.

Els monitors d’esports sense cap aixopluc per les inclemències del temps sigui pluja o sol.

I un llarg etc., que sembla que l’Administració no en té coneixement, per favor……

CANVI DE VESTUARI

Havia de ser per l’octubre, s’està acabant i encara no sabem res, només ens donaran dues peces de cada element, dos polos d’hivern, dos polos d’estiu, dos pantalons per temporada i  el que seria el polar (Soft Shell) de cara al 2023.

Ens queixem que dos polos són insuficients pels que treballen 4 dies seguits, no hi ha temps per a rentar-los per canviar-te la roba suada, com no estan als centres, s’obliden o no saben que a l’estiu una hora de menjador equival a una mitja marató, el personal acaba rabejat. Però diuen que no tenen material suficient per  donar-ne més.

El que hauria de ser una millora, ho acabaran convertint en un desastre.

Salut!

Barcelona, 15 d’octubre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca