Sessió de treball d’UGTPRESONS amb el grup parlamentari d’ERC al Parlament

CONTINUEM RECLAMANT COMPROMISOS EN MATÈRIA DE  JUBILACIÓ ANTICIPADA I RECONEIXEMENT COM A AGENTS DE L’AUTORITAT

En el marc dels habituals contactes que   mantenim amb diferents grups parlamentaris UGTPRESONS ens hem reunit aquesta tarda amb la diputada d’Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya, Ana Balsera Marin, per tractar de manera monogràfica  la jubilació anticipada dels professionals penitenciaris.

JUBILACIÓ ANTICIPADA DELS COSSOS PENITENCIARIS

UGTPRESONS hem volgut centrar pràcticament la totalitat de la reunió en la principal demanda dels professionals penitenciaris, l’avançament de l’edat de jubilació dels cossos penitenciaris, i més quan a l’àmbit estatal, i en el marc de la presentació per part del Govern Central dels seus pressupostos per al 2023, ERC i gairebé tots els grups catalans allà representats van presentar esmenes relacionades amb l’avançament de l’edat de jubilació d’altres cossos catalans, oblidant-se dels penitenciaris.

Li hem recordat el compromís que el grup d’ERC va adquirir amb UGTPRESONS a la reunió que vam mantenir el passat 13 de gener amb la mateixa Ana Balsera i amb les portaveus de justícia d’ERC al Congrés i al Senat, Carolina Tellechea i Laura Castel, i que consistia a situar també en aquestes institucions estatals la qüestió relacionada amb la nostra jubilació anticipada.

És per això que UGTPRESONS hem tornat a demanar al Grup d’ERC que allà on tingui representació defensi la nostra jubilació anticipada, i més quan els interessos haurien de ser compartits ara que hi ha un Govern monocolor a Catalunya que ha permès que la titularitat del Departament de Justícia torni a ser d’ERC, i que tant el propi Govern, amb la ratificació dels nostres acords, com els nous responsables de Justícia, amb el compromís verbalitzat de treballar per l’aprovació de la nostra jubilació anticipada, consideren que és l’única eina que permetrà solucionar el greu problema d’envelliment de plantilla que patim.

Malauradament el tràmit de presentació al Congrés d’esmenes als pressupostos estatals ha finalitzat, però ara s’inicia el mateix camí al Senat, i és en aquesta càmera on ERC hauria de presentar una esmena en els mateixos termes que la que va presentar al Congrés per a un altre cos de la Generalitat, i UGTPRESONS així ho hem demanat.

També hem demanat al grup d’ERC que en el marc de les negociacions per aprovar els pressupostos catalans per a l’any vinent, reclamin que aquests recullin una partida pressupostària específica per cobrir la nostra jubilació anticipada en cas que aquesta finalment es concreti al llarg del 2023.

A la sessió de treball hem facilitat a la diputada un detallat informe elaborat per UGTPRESONS que només fa que refermar la urgència d’avançar l’edat de jubilació dels professionals penitenciaris, així com l’informe tècnic de més de 200 pàgines elaborat pel Grup de treball per a l’estudi de la jubilació anticipada dels cossos penitenciaris.

La diputada d’ERC ha recollit les nostres demandes i ha reconegut que entén perfectament que els professionals penitenciaris estiguem molestos amb el fet que no s’hagués aprofitat la tramitació al Congrés dels pressupostos estatals per presentar una esmena per demanar la nostra jubilació anticipada, ens ha manifestat que per a ERC és un tema prioritari i s’ha compromès a coordinar-se amb el grup a Madrid per presentar l’esmena al Senat quan s’iniciï el tràmit corresponent.

RECONEIXEMENT COM A AGENTS DE L’AUTORITAT

A la reunió també hem situat una altra reivindicació històrica dels professionals penitenciaris, la necessitat de ser reconeguts com a agents de l’autoritat.

UGTPRESONS hem explicat a la diputada que el govern estatal presentarà properament al Congrés una modificació legislativa en aquest sentit que, com totes, requerirà del suport per part d’alguns grups parlamentaris presents a aquesta càmera, entre els quals està ERC. És per aquest motiu que a la reunió d’avui li hem demanat que en el moment que això succeeixi es contacti amb el grup d’ERC a Madrid perquè recolzin aquesta iniciativa del govern estatal.

Ningú no entendria que ERC no recolzés al Congrés una modificació legislativa que permetria lluitar contra l’augment de les agressions que podria ser una eina valuosa per reduir la conflictivitat a les presons.

En aquest punt, la diputada també ha estat receptiva i s’ha compromès a mantenir les línies de contacte amb els diputats d’ERC a Madrid per a que, arribat el moment, el Grup recolzi les iniciatives legislatives que es presentin en aquest sentit.

UGTPRESONS continuarem treballant per aconseguir les millors condicions laborals per als professionals penitenciaris.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 22 de novembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca