UGTPRESONS denunciem l’ús de drons per introduir substàncies prohibides als Centres Penitenciaris Catalans

RECLAMEM A LA NOVA CONSELLERA DE JUSTÍCIA ACTUACIONS URGENTS PER ATURAR AQUESTA NOVA PRÀCTICA

UGTPRESONS, sindicat majoritari a l’àmbit penitenciari català, denunciem l’aparició d’un nou sistema d’introducció de substàncies prohibides als centres penitenciaris catalans mitjançant la utilització de DRONS, com s’ha pogut detectar aquest cap de setmana als centres penitenciaris de Lledoners, Brians 1 i Brians 2.

El consum de substàncies prohibides a dins de les presons catalanes i el lucratiu negoci que suposa el seu tràfic constitueixen els principals motius dels problemes de seguretat que pateixen els centres penitenciaris, que deriven en constants situacions de risc que han d’afrontar els professionals penitenciaris amb, en moltes ocasions, resultat de greus agressions contra ells.

UGTPRESONS advertim que l’ús de DRONS podria no està destinat exclusivament a la introducció de substàncies, sinó que també pot ser un sistema per introduir objectes com armes de foc o altres elements que hores d’ara són pràcticament impossibles d’introduir.

UGTPRESONS considerem que s’han d’establir amb urgència les mesures correctores necessàries per eliminar el potencial perill que aquest nou sistema pot suposar per a la integritat dels professionals penitenciaris, ja que no fer-ho podria significar haver de lamentar una veritable desgràcia.

Els centres penitenciaris són infraestructures crítiques d’alta seguretat i haurien de disposar d’un sistema de detecció de drons com ja tenen altres edificis i espais públics que depenen de l’Administració i, per tant, instem a la Consellera de Justícia que es coordini urgentment amb el Departament d’Interior i el cos de Mossos d’Esquadra per tal d’implementar un sistema que permeti detectar i inhibir els objectes que puguin violar l’espai aeri dels nostres centres penitenciaris.

UGTPRESONS portem denunciant des de fa anys que és necessari reduir al màxim la introducció de substàncies prohibides per disminuir la conflictivitat, i exigim que, a banda de les mesures de seguretat que s’implementin, s’aposti per un increment de plantilla de no menys de 500 efectius equivalent al nombre de dotacions que hem anat perdent al llarg dels anys amb el beneplàcit dels diferents consellers que han estat al capdavant del departament de Justícia.

Barcelona, 7 de novembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca