Violència sexual a una funcionària

L’escalada d’agressions als treballadors penitenciaris no fa més que augmentar, no només la quantitat sinó la gravetat. I és que hem passat en els darrers 2 anys dels insults i amenaces, a les agressions físiques, algunes d’elles molt greus, amb amputacions, mossegades, talls, bretxes, fractures i així una infinitat de situacions molt greus on els nostres responsables han estat  incapaços de reconduir la situació, articulant circulars i polítiques penitenciàries que encara potencien més, si és possible, aquestes agressions. 

Doncs bé, aquest cap de setmana hem estat testimonis d’un cas de violència sexual, on un intern aprofitant que una companya estava sola realitzant durant la baixada voluntària, s’ha posat al seu davant, traient-se els genitals i simulant un acte sexual, desobeint les ordres en repetides ocasions perquè cessés en la seva actitud, i de manera molt denigrant i ostentosa ha continuat quasi nu amb la mà als genitals amb una conducta sexual, dirigint-se clarament cap a la funcionària de manera intimidatòria i aprofitant-se que en aquell moment es trobava sola. Per sort la resta de companys van poder acudir i reconduir la situació sense donar-li l’oportunitat que anés a més.

UGTPPRESONS ens hem posat en contacte, des d’un primer moment, amb la direcció per deixar molt clar quina és la nostra postura i la necessitat de mesures urgents, a més d’informar el SICIP de la situació.  Des de la direcció del CPPB han estat molt clars amb la gravetat dels fets i la necessitat d’enviar un missatge contundent, i han sol·licitat la conducció d’aquest intern a un altre centre penitenciari, sol·licitant també d’ofici responsabilitats penals.

UGTPRESONS aprofitem per recordar els companys que es vegin per desgràcia davant d’una situació similar, que tenen a la seva disposició el SICIP, i que a més s’han de personar com a acusació particular per poder judicialitzar els fets.

Per desgràcia aquests fets s’han repetit en els últims mesos en diferents centres penitenciaris i res no fa pensar que anirà a menys, si des de la Secretaria no prenen mesures urgents per reconduir les polítiques penitenciàries, tals com:

  • Necessitem de manera urgent que se’ns reconegui com a agents de l’autoritat, perquè no surtin gratis aquestes agressions i tenir un suport jurídic.
  • Modificació o derogació de les últimes circulars que ens deixen desprotegits i donen ales als interns més violents.
  • Augment de la plantilla per fer front al servei amb un mínim de garanties.
  • Obertura del departament de Psiquiatria del CPPB per tractar més individualment els interns psiquiàtrics.

I així una infinitat de propostes que des d’UGTPRESONS exigim, i davant les que la Secretaria, menyspreant els seus treballadors i de manera irresponsable, mira cap a una altra banda.

UGTPRESONS posem a disposició dels companys afectats els nostres serveis jurídics i esperem una ràpida recuperació de la companya.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Puig de les Basses

Figueres, 15 de novembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca