Aconseguim les 15h anuals d’absència per motius de salut amb declaració responsable (sense justificant mèdic)

UGT i la resta de sindicats presents a la Mesa general de negociació (MEPAGC) hem assolit un pre-acord que millora les condicions laborals de milers de treballadores i treballadors públics en matèria de conciliació familiar i laboral, totes elles reivindicades històricament per la UGT:

  • 15 hores d’absència per motius de salut amb declaració responsable (no caldrà acreditar l’absència amb el justificant de visita mèdica).
  • Ampliació de la franja d’edat de fill o filla menor d’edat de 12 a 14 anys en les mesures de conciliació, contemplades al Decret de Jornada i Horaris:
    • flexibilitat horària de fins 60 minuts a l’inici de la jornada.
    • reducció de jornada per cura de fill/a amb reducció proporcional de les retribucions.
  • Dret a 2 hores de permís per lactància diària per a les famílies monoparentals. Es podrà gaudir diàriament o de forma compactada

L’aplicació de les mesures resten pendents de la signatura de l’Acord a la Mesa general i, algunes d’elles caldrà que siguin ratificades per Acord de Govern.

També hem acordat amb Funció Pública la creació d’un grup de treball específic per abordar de forma intensiva la implementació de l’Acord Marc per a una Administració del segle XXI, signat a Madrid per la UGT el passat 19 d’octubre amb el Gobierno del Estado, i d’afectació a totes les administracions de l’Estat. En concret, els temes a negociar són demandes històriques de la UGT, com les 35 hores de jornada setmanal, la recuperació de les hores d’Assumptes Propis, dels dies de vacances, una borsa d’hores equivalent al 5% de la jornada laboral anual per temes de conciliació, etc.

Salut

UGTPRESONS

Barcelona, 14 de desembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca