Denunciem davant la Inspecció de Treball a la Directora General per l’incompliment de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals

El passat divendres dia 16 de desembre UGTPRESONS vam presentar davant la Inspecció de Treball denúncia contra la posada en marxa de la circular 3/2022 i del nou uniforme.

L’elaboració d’aquesta circular per implementar el canvi d’uniforme es va realitzar sense tenir en compte als seus treballadors, deixant-nos entreveure, una vegada més, el menyspreu que tenen vers els funcionaris i funcionàries.

JA N’HI HA PROU, no estem disposats a continuar essent la ventafocs de la Generalitat de Catalunya.

Fa anys que vestim camises amb els colls i punys desgastats, pantalons plens de pedaços i sargits, fins al punt que molts funcionaris han optat per comprar-se pantalons del seu sou.  

Ara els hi venen les preses de donar un nou uniforme, que a partir del 6 de març ens l’haurem de posar tot suat i brut dia rere dia. UGTPRESONS en diverses ocasions,  ja havíem exigit que la quantitat de roba nova que estem rebent als centres no és suficient. Si mitjançant la circular exigeixen pulcritud en la  uniformitat, ens han de proporcionar material suficient perquè ens puguem canviar cada dia o cada vegada que sigui necessari per raó dels nostres horaris i feina.

A la denúncia presentada, UGTPRESONS hem demanat a la Inspecció de treball que paralitzi l’entrada en vigor d’aquesta circular fins que el departament ens proporcioni les peces de roba en nombre suficient. Considerem que amb cinc jornades setmanals de treball, aquest nombre hauria de ser d’un mínim de 3 pantalons i 4 polos camisers d’estiu i 3 pantalons i 4 polos camisers d’hivern, per tal de poder complir els aspectes essencials d’higiene personal i de portar les peces de l’uniforme netes que se’ns exigeix a la Circular 3/2022.  

Salut

UGPTRESONS

Barcelona, 19 de desembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca