Publicada la convocatòria del concurs-oposició (conv.650)

Avui al matí s’ha publicat al DOGC la resolució PRE/3973/2022 que preveu la convocatòria del concurs-oposició, que permetrà que 171 interins i interines de l’àmbit d’execució penal  puguin consolidar el seu lloc de treball (7 juristes, 28 psicòlegs, 3 pedagogs, 21 educadors socials, 15 treballadors socials i 97 Tècnics especialistes), per aquesta via derivada de la “Ley 20/2021 de medidas urgentes para la reducción de la temporalidad en el empleo público”.

Aquesta quantitat s’afegeix als 707 interins/es del concurs de mèrits derivats de la mateixa llei (63 juristes, 82 psicòlegs, 4 pedagogs, 148 educadors socials, 117 treballadors socials, 291 Tècnics especialistes i 2 Auxiliars Tècnics), amb l’adjudicació de llocs de treball i la publicació dels nomenaments al DOGC el pròxim dia 23 de desembre (recordem que seran en adscripció provisional).

En definitiva, s’ha aconseguit que un total de 878 treballadors passin a ser fixes, en gran manera gràcies a la feina feta per UGTPRESONS, com ara l’escrit adreçat a la consellera Ciurò el 22 de juliol de 2021, ja fa més d’un any, demanant la NO convocatòria dels processos selectius derivats de l’Oferta Pública de 2018, i que ha permès ara que totes aquestes places s’hagin acabat consolidant per la via excepcional dels processos d’estabilització.

A aquests números cal afegir les 253 places del cos de Tècnics Especialistes del procés selectiu de la JU030 que van ser nomenats el passat 15 de novembre.

Hem vist, doncs, com el temps ens ha donat la raó, fruit persistència i la gestió del que consideràvem era el millor pels treballadors que representem i, si tornem a mirar enrere, s’han complert pràcticament tot el calendari que UGTPRESONS vam proposar a l’administració per escrit adreçat a la mateixa consellera Ciurò al mes de maig d’enguany.

Les sol·licituds de participació en el concurs-oposició s’hauran d’adreçar a la Direcció General de Funció Pública i presentar en el termini de 20 dies hàbils a comptar de l’endemà de la publicació al DOGC i es farà de manera telemàtica a través del web publicat a la convocatòria.

Respecte a les dates d’examen encara estan per determinar, però UGTPRESONS reclamarem que es respecti el pacte tàcit que es va assolir amb el departament de Justícia, en el sentit que les proves es realitzin passat un mínim de sis mesos de temps a comptar de la publicació dels temaris que, recordem, es va produir el passat 24 d’octubre.

Respecte al procés, el concurs-oposició convocat avui constarà de dues fases:

Fase d’oposició amb una puntuació màxima de 60 punts i dos exercicis:

  1. Primer exercici: Test de coneixements (qüestionari de 50 preguntes tipus test. Màxim 25 punts).
  2. Segon exercici: supòsit pràctic, tipus test (resoldre un test sobre un supòsit pràctic de 10 preguntes tipus test. Màxim 35 punts)

Amb posterioritat es durà a terme la prova acreditativa de coneixements de llengua catalana i/o castellana a aquelles persones que no hagin presentat els corresponents certificats o restin exemptes.

Fase de Concurs amb una puntuació màxima de 40 punts. Es valoraran els següents mèrits:

  • Serveis prestats
  • Superació sense plaça de processos selectius d’accés
  • Coneixements de llengua catalana
  • ACTIC

Recordem que a la fase d’oposició els temaris a preparar seran “superreduïtsgràcies a les propostes i al.legacions presentades per UGTPRESONS al Departament de Justícia que va significar una reducció molt  significativa respecte a la proposta inicial presentada pel Departament i que són els que finalment es van publicar al DOGC el passat 24 d’octubre.

UGTPRESONS felicitem tots els companys/es que han consolidat el lloc de treball, encoratgem als que ho faran ben aviat i treballarem per continuar en la línia que això no acabi aquí i l’administració es comprometi a convocar periòdicament nous processos selectius i concursos.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 20 de desembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca