Reunió amb la direcció

Assisteixen per part de la direcció el Director, el Subdirector d’Interior, el Gerent, la Subdirectora de tractament i el secretari tècnic jurídic. Per la part social, els sindicats representatius UGTPRESONS, CCOO, Intersindical i Csif.

DEPARTAMENT DE SALUT MENTAL

Atesos els greus fets succeïts recentment al departament de Salut Mental, on tres companys nostres van resultar ferits, UGTPRESONS vam plantejar com a primer punt de la reunió la necessitat de formació urgent para tot el personal d’aquesta unitat i que la formació sigui periòdica i no puntal.  La direcció ens ha informat que avui dia 15 de desembre es realitzarà aquesta formació (GAP4) protocol d’incendis i donaran un repàs de les GAPs 1,2 i 3 per a tot el personal assignat a aquest departament.

Al marge de la formació en aquest departament UGTPRESONS ha exigit a la direcció del centre més formació per a tot el personal. Creiem indispensable que tots els funcionaris siguin coneixedors de tots els procediments d’actuació a la feina i és  per això que s’ha exigit que des del centre i des de la SMPRAV és potencií la formació de tots els funcionaris per al seu correcte funcionament.

PLA FUNCIONAL

La Direcció ens ha comunicat que el pla funcional que es volia implementar des del passat setembre, no es podrà dur a terme de la manera com ho tenien plantejat, atès a la reduïda dotació de personal que tenim al centre. Malgrat això creiem que el director  encara té alguna esperança en engegar aquest desgavell. Recordem que les  paraules textuals de la darrera reunió van ser que: “el projecte romandria en stand by fins a nova ordre mentre no es pugui garantir la seguretat de tothom”. Com ja hem manifestat en repetides ocasions  UGTPRESONS no veiem cobertura legal a aquest projecte que, per altra banda encara no ha passat pel consell de direcció i no té consens algú. Però estarem alerta, perquè pensem que un projecte com aquest és necessari el consens amb totes les parts perquè això tiri endavant. No es pot anar per lliure si té la més mínima esperança que això funcioni. Escolti als comandaments i a la seva plantilla senyor director.

REPARTICIÓ DE LA MEDICACIÓ

UGTPRESONS vam demanar a la direcció del centre que el repartiment de la medicació dels interns al mòdul es continués fent com fins ara, on l’auxiliar d’infermeria repartia la medicació des de la cabina de seguretat. La direcció del centre ens ha manifestat que aquesta ordre de tornar a donar la medicació al consultori mèdic, ve d’una ordre de L’ARIP amb data del passat novembre del 2021 i que mentre la seguretat ho permeti, s’ha de fer complir aquesta ordre. Des d’UGTPRESONS hem manifestat el nostre rebuig argumentant que, reduint el contacte físic  intern-auxiliar, es pot garantir molt més la seguretat dels professionals sanitaris. La direcció finalment ha manifestat que a la cabina de seguretat només ha de romandre el funcionari assignat al servei i en aquest punt els hi hem recordat que si parlem de seguretat, en tot cas, a la cabina n’hi haurien d’haver 2 funcionaris assignats i no només 1.

DERT-DS

Hem manifestat que es tingui en compte sempre la dotació mínima de funcionaris de servei en aquests departaments i que cessi el degoteig constant dels funcionaris assignats en aquestes unitats cap a accessos i cap a mòduls de forma periòdica. Actualment, hi conviuen 10 articles 93 RP i amb un total de 70 interns amb els dos departaments la feina que s’ha de dur a terme és impossible realitzar-la amb les garanties de seguretat i celeritat necessàries. És per això que exigim a la direcció que es respecti la dotació establerta per aquests departaments per optimitzar el servei i garantir el bon funcionament.

Respecte a les bombolles que donen accés a les mànegues per apagar els incendis, la direcció ens informa que l’enginyer ha elaborat un projecte  i que encara ha de ser aprovat per la SMPRAV per a la seva implementació. UGTPRESONS hem manifestat que malgrat que la GAP d’incendis actual no garanteix  sempre la seguretat ni de l’intern, ni del funcionari, ja que cada incident és diferent i s’hauria de simplificar i accelerar el procés d’actuació fins que se solucionin els problemes d’infraestructures.

UGTPRESONS ha exigit que els funcionaris d’aquests departaments també puguin gaudir dels dies lliures que quedin lliure a la seva guàrdia o als subgrups generals.  La direcció ens ha comunicat que estudiaran la proposta i veuran quina és la manera de no perjudicar a ningú.

CEL.LA ENCOIXINADA

No es pot fer ús de la cel·la encoixinada que hi ha al Departament de Sancionats.  La prova pilot estava compresa des de l’1 de juny fins  al 31 d’octubre. Com ja no hi ha cobertura legal, no es pot fer servir per ningú. De moment no hi ha cap indici de què hi hagi nova regulació en projecte.

COMUNICACIONS

Les darreres reunions UGTPRESONS vam demanar a la direcció del centre que els advocats i l’agent judicial poguessin accedir al departament de comunicacions sense ser acompanyats pels funcionaris de comunicacions. Ahir la direcció ens van respondre que a partir d’ara no caldrà acompanyar als advocats, reduint la sobrecàrrega de feina dels companys d’aquest departament. Recordem que cada cop es realitzen més videotrucades, videoconferències amb els jutjats, etc i malgrat aquest augment de feina, la dotació en aquesta unitat s’ha mantingut igual, provocant que els treballadors vagin cada cop més saturats.

La direcció ens ha comunicat que encara no funciona correctament la cinta de l’escàner. Fa més de sis mesos que incidim sobre aquest tema i l’única resposta que se’ns dona és que no hi ha recanvi i que ha de vindre d’Alemanya. És per això que UGTPRESONS hem exigit que comprin un altre escàner ja que aquest està totalment descatalogat i només portarà problemes de manteniment.

PÀRQUING I PUNTS DE RECÀRREGA DE COTXES ELÈCTRICS

El gerent ens ha comunicat que s’està estudiant la implementació de punts de recàrrega al pàrquing de funcionaris. Encarà s’està gestant, però sembla que hi ha voluntat per part de la direcció

Salut,

Secció sindical UGTPRESONS CP BRIANS2

Sant Esteve Sesrovires, 15 de desembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca