Reunió amb la direcció

La setmana passada ens vàrem reunir les diferents seccions sindicals d’UGTPRESONS, CCOO, Csif, CATAC i Csc amb la direcció del centre. UGTPRESONS CPPB portem dos punts que considerem importants:

La doble vara de mesurar en el concurs horari respecte als CUSIS i GAMV/GAMP. Mentre que als CUSIS que no han guanyat l’horari volgut se’ls permet ocupar el desitjat de manera provisional sempre que hi hagi buit, als GAMV i GAMP no se’ls tracta igual. Tenim companys que han estat anys esperant la possibilitat de canviar d’horari o departament i quan s’ha donat la possibilitat de veure satisfetes les seves necessitats gràcies als buits creats per la JU030, la direcció ha preferit, argumentant l’interès del centre, no donar cabuda a les seves demandes. Per què a uns si i a d’altres no? Es dona la situació que ara mateix tenim reforços i substituts en horaris de matí i veterans en el de tarda. Per reparar aquesta situació UGTPRESONS ha demanat que a començaments del primer trimestre del 2023 es dugui a terme un nou concurs horari, d’aquesta manera tots els companys/nyes podran guanyar per antiguitat les actuals vacants que hi ha en el centre.

Continuant amb el concurs horari, preguntem per què una plaça de GAMV està sent ocupada per un GAMP i si són conscients que amb aquesta decisió han modificat de manera unilateral les basses del concurs horari. Ens indiquen que és de manera puntal i que aquesta situació serà solucionada com més aviat millor. UGTPRESONS mostrem el nostre malestar per l’arbitrarietat de la decisió i per no haver estat informats.

Un punt capital per a UGTPRESONS és la seguretat del centre i dels seus treballadors. Des que es va prendre la decisió de repartir els interns que gaudeixen de permisos per tots els mòduls és clara i evident l’augment d’agressivitat i de droga a l’establiment. Demanem saber al perquè d’aquesta decisió, qui la va adoptar i si es depuraran responsabilitats. El director comenta que aquesta estratègia està definida en el disseny funcional del centre i que han d’analitzar l’impacte el setembre de 2023 . Responem a aquesta afirmació que no fa falta esperar al 2023 per tenir un resultat de la mesura, que qualssevol que es passegin per l’interior del centre i dediqui una mica de temps a parlar amb els professionals d’interior i fins i tot amb algun intern, veuran clarament els efectes negatius de la mesura, tant per als interns que gaudeixen de permisos com per als treballadors que es juguen la seva integritat física a l’interior cada dia. Segons sembla, la direcció prefereix esperar un any més, posant en risc els interns i els professionals pel seu clamorós error en el disseny funcional del centre.

Tenint l’oportunitat de corregir els errors que ells mateixos han creat veiem com la Direcció prefereix posar-se les orelleres i tirar per endavant com els burros sense tenir en compte els que es carreguen.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Puig de les Basses

Figueres, 07 de desembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca