Reunió d’UGTPRESONS amb el grup parlamentari de Junts Per Catalunya

En el marc dels constants contactes que tenim amb diferents grups parlamentaris UGTPRESONS ens vam reunir ahir amb els diputats de Junts Per Catalunya al Parlament de Catalunya Joaquim Jubert Montaperto, Jeannine Abella i Chica i Pere Arbó Marlés per traslladar-los algunes de les qüestions que més preocupen al col·lectiu penitenciari i també per recuperar una iniciativa que UGTPRESONS vam presentar fa uns anys i considerem hem de retomar.

JUBILACIÓ ANTICIPADA DELS COSSOS PENITENCIARIS

Com a les diverses reunions que hem tingut amb diferents grups parlamentaris, UGTPRESONS hem volgut començar per la que considerem principal demanda, l’avançament de l’edat de jubilació dels cossos penitenciaris.

Hem volgut incidir en el fet que l’exconsellera Ciuró va posar molt interès a abordar aquest tema de manera prioritària amb la signatura de l’acord sobre la jubilació anticipada de desembre de 2021, i que l’actual consellera ja va verbalitzar a la seva presentació a la Comissió de Justícia del passat 1 de desembre que volia continuar amb la feina feta i treballar per l’aprovació d’aquesta mesura tan important davant el greu envelliment que afecta el nostre col·lectiu.

És per això que UGTPRESONS hem demanat als diputats que, ja que malauradament està tancat el període de presentació d’esmenes als pressupostos estatals al Senat, elaborin una esmena a incloure en els nostres pressupostos, per a què recullin una partida pressupostària específica per cobrir la nostra jubilació anticipada en cas que aquesta finalment es concreti al llarg del 2023. Cal dir que s’han compromet a fer-ho.

UGTPRESONS hem entregat als diputats un detallat informe que vam elaborar que evidencia la urgència d’avançar l’edat de jubilació dels professionals penitenciaris, així com l’informe tècnic de més de 200 pàgines elaborat pel Grup de treball per a l’estudi de la jubilació anticipada dels cossos penitenciaris.

REDIMENSIONAMENT DE LA PLANTILLA

UGTPRESONS hem plantejat també la manca de personal que pateixen les nostres plantilles als centres de treball, que portem reclamant fa molt i molt de temps i que calculem en uns 500 efectius.

UGTPRESONS hem traslladat als diputats que fa mesos que esperem que se’ns presenti un estudi amb la dotació necessària per treballar amb garanties i amb les condicions de seguretat necessàries, i els hi hem demanat que interpel·lin a la consellera de justícia i reclamin que presenti amb urgència els seus números. Necessitem comprovar si vol afrontar aquesta problemàtica de manera profunda, o sigui amb un increment net i substancial de plantilla, o només vol passar de puntetes.

RECONEIXEMENT COM A AGENTS DE L’AUTORITAT

UGTPRESONS hem exposat aquesta històrica reivindicació, com a eina important per lluitar contra  l’augment de les agressions, però que requereix una modificació legislativa. Per això hem demanat als diputats el seu suport quan al govern estatal es presenti al Congrés aquesta modificació legislativa.

Els diputats han reconegut ser coneixedors de l’augment exponencial de les agressions a les presons catalanes i de la gravetat d’aquestes i prenen nota per fer-nos costat.

CREACIÓ DEL COS D’AGENTS PENITENCIARIS

Els diputats han mostrat inquietud en la professionalització del col·lectiu penitenciari i el fet que no siguem considerats un cos dins l’estructura de la Generalitat.

UGTPRESONS els hem traslladat que al llarg dels anys hem presentat i defensat entre els nostres objectius i així ho continuarem fent de manera ferma, la necessitat de crear un Cos Penitenciari propi que permetria donar resposta a problemàtiques endèmiques que afecten les condicions laborals de tots els professionals penitenciaris i abordar tota una reestructuració legal, organitzativa i funcional que possibiliti fer un salt exponencial en la garantia dels drets i en la racionalització i dignificació de la tasca penitenciària.

En aquest sentit hem lliurat als diputats el Projecte de Llei de Creació del Cos d’Agents Penitenciaris que UGTPRESONS vam elaborar l’any 2029 i els hem demanat que presentin les iniciatives necessàries per donar un impuls real a la transformació del nostre col·lectiu en un cos específic.

UGTPRESONS continuarem treballant per aconseguir les millors condicions laborals per als professionals penitenciaris.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 16 de desembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca