Setmana negra al DERT

Aquesta setmana passada el DERT de Ponent ha suportat incidents molt greus i destrosses en cel·les, protagonitzades per interns d’origen marroquí, els quals tenen antecedents per conductes agressives i molt violentes.

Aquestes conductes van provocar lesions a diversos funcionaris que conformaven l’equip d’intervenció, els quals van tindre que ser atesos per la Mútua.

El passat dilluns, un intern violent, conflictiu i agressiu, va destrossar la seva cel.la perquè no es feia cas a les seves demandes i coaccions. Quan l’equip d’intervenció va entrar per vèncer la forta resistència que oferia l’intern, els funcionaris van ser atacats amb objectes punxants. Finalment es va reduir l’intern, però tres funcionaris van ser atesos per la mútua.

El divendres, un altre intern de la mateixa tipologia violenta, conflictiva i agressiva, va destrossar la seva cel.la perquè no es feia cas a les seves peticions i queixes. Quan l’equip es va veure obligat a entrar per reduir l’intern, aquest va a tacar als funcionaris  amb vidres trencats de la finestra i altres objectes del mobiliari també trencats, fet que va posar en perill la integritat física dels funcionaris, els quals se’ls hi va fer molt complicada i perillosa la contenció de l’intern, acabant amb quatre funcionaris més a la mútua.

El mateix intern, al dia següent, va tornar a protagonitzar un acte molt semblant, i en aquest cas va tapar les càmeres de videovigilància i va tornar a atacar als funcionaris amb trossos de plàstic dels plats a mode d’objecte punxant. D’aquest incident, un funcionari  més va tenir que anar a la mútua.

El dissabte un altre intern va incendiar la seva cel·la, cosa que va obligar a activar el codi vermell. Els companys com sempre ho van resoldre amb eficàcia i professionalitat.

En resum, una setmana negra i molt complicada al C.P.PONENT, amb quatre incidents molt greus, amb tres intervencions complicades i 8 companys atesos per la mútua.

UGTPRESONS fa molt de temps que ens queixem de les deficiències estructurals del departament de màxima seguretat del centre, el qual s’aguanta amb pinces. No pot ser que en l’estat descurós que es troba el DERT, hagi de suportar 35 primers graus, dels quals 11, són articles 93.

En aquest sentit, des d’UGTPRESONS exigim mesures contundents contra els interns protagonistes dels incidents greus i exigim una remodelació completa del DERT i del centre en general.

En concret, les mesures que reclamem són.

  • Aplicació de la LOGP, en el seu art.14 diu: l’administració penitenciaria ha de vetllar perquè els establiments siguin dotats dels mitjans materials i personals necessaris que assegurin el manteniment, desenvolupament i compliment dels seus fins.
  • Aplicació de la circular 5/2004 sobre trasllat d’interns en situació d’urgència.
  • Aplicació de la immobilització mecànica de 12h a 24hores als interns protagonistes d’incidents tant greus.
  • Que vetlli, d’una vegada per totes, per la seguretat dels funcionaris i que no la torni a posar en risc.
  • Valoració Psiquiàtrica dels interns i ingrés a Departaments de salut mental.
  • Traslladar primers graus a altres centres per destensionar el departament i poder fer una remodelació com cal.

Des d‘UGTPRESONS volem donar suport i desitgem una ràpida recuperació dels nostres companys.

Secció Sindical C.P.PONENT

Lleida, 6 de desembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca