Comissió de seguiment

FUNCIONS GAMP

UGTPRESONS hem reiterat que cal complir amb els acords signats en referència a les funcions a desenvolupar pels treballadors GAMP dels diferents centres de Catalunya. No és admissible l’ús i abús que es fa des de les oficines de RRHH ja fa massa temps.

S’han de trobar solucions per conjugar el compliment de l’horari establert amb les funcions d’aquest cos, que exclou taxativament la possibilitat que puguin treballar a unitats de classificació interior, siguin mòduls o cabines de mòduls.

TRASLLATS INTERNS DEL CP JOVES A CENTRES D’ADULTS

Davant  la greu situació de conflictivitat que des de fa mesos es viu al CP Joves i la problemàtica que suposa el trasllat a centres d’adults dels interns protagonistes dels nombrosos incidents que es produeixen, UGTPRESONS hem demanat que es prenguin totes les mesures pel que fa a protocols per evitar incidents com els succeïts fa uns dies al DERT de Quatre Camins, on un intern que dies abans havia protagonitzat greus incidents a Joves, va tornar a agredir diversos companys, que van haver de ser atesos a la mútua. Creiem que amb protocols adients al respecte es podrien prevenir situacions com aquesta que posen en greu risc la seguretat dels treballadors i dels centres.

El subdirector de Centres reconeix que tot i que a Quatre Camins tenien informació de l’intern, en aquest cas en concret va arribar sense protocol. Manifesta que volen establir sistemes i revisar protocols que garanteixin que aquestes situacions no es tornin a repetir.

GAPS

UGTPRESONS hem demanat que es reprenguin les activitats formatives GAPS per a tot el personal que no les ha pogut realitzar per diferents motius. El subdirector de Centres reconeix la seva voluntat de donar formació a tot el personal, en la línia que UGTPRESONS sempre hem exigit, però que ara com ara es troben amb la impossibilitat de fer aquesta formació de manera integral en horari laboral. Estan elaborant una proposta que ens traslladaran pròximament als sindicats per fer aquesta formació fora de l’horari laboral quan calgui, amb la corresponent compensació.

També ens informa que s’està estudiant la viabilitat per poder utilitzar part de la UMS de Brians 1 i del MSOB de Quatre Camins, quan aquests es tanquin, per utilitzar-los com a edificis per realitzar activats de formació específica i integral.

Restarem a l’espera de què ens presentin aquestes propostes i projectes.

COBERTURA DE BAIXES i RENOVACIÓ REFORÇOS

El subdirector de Recursos Humans ens facilita les dades quant a les baixes i la seva cobertura:

  • A interior hi ha 414 baixes de les quals 277 estan cobertes.
  • A tractament hi ha 62 baixes de les quals 14 estan cobertes.
  • A oficines hi ha 38 baixes de les quals 9 estan cobertes.

Quan als reforços UGTPRESONS hem demanat que siguin tots renovats el dia 31 de gener i que mentre hi hagi companys sense contractar s’ha d’intentar cobrir el nombre més gran de baixes possible, ja que la prioritat ha de ser la de tenir les plantilles en condicions adequades per garantir la prestació dels serveis amb garanties suficients.

El subdirector de Recursos Humans ens confirma que si no són tots, pràcticament la totalitat seran renovats. També ens informa que els companys que el dia 15 de gener no van ser renovats, ja tornen a estar contractats fins al 31 de gener com la resta.

Per altra banda, ens sorprèn el baix índex de cobertura de baixes a Rehabilitació, que justifiquen pel fet que a aquest col·lectiu en concret, han de passar per Atri, el que fa que sigui molt lenta la cobertura de les incidències.

UGTPRESONS recordem, com ja hem denunciat en innumerables ocasions, que el sistema actual no és operatiu i que això no passaria si no s’haguessin suprimit les “quinielas”. A més també va quedar pendent de convocar un grup de treball per parlar de la regulació d’una borsa per aquest col·lectiu i poder així cobrir les incidències amb la celeritat necessària per tenir les plantilles cobertes i donar el servei adient als centres.      

PROMOCIÓ INTERNA, HORIZONTAL I PROFESSIONAL

UGTPRESONS hem reiterat que ja fa més d’una dècada que tenim moltes d’aquestes promocions congelades, concretament des de l’acord 2006-09 encara prorrogat, per manca de voluntat de l’administració. Caldria establir la possibilitat que de manera periòdica hi hagués concursos que permetessin la mobilitat dels treballadors, així com convocar ofertes de places del cos de diplomatura grup serveis penitenciaris, tal com recull l’acord, que permetés una promoció interna del C al B i acabar així amb la problemàtica que patim als centres penitenciaris a l’hora de cobrir les places de comandaments per manca de candidats.

Recordem que l’acord parlava de 150 places del cos de diplomatura, que està absolutament desvirtuat i, per tant, hauria de ser superior, i que la previsió del concurs oposició previst per aquest 2023 amb la insultant xifra de 20 places queda evidentment molt lluny de la realitat i les necessitats del nostre col·lectiu.

De la mateixa manera hem tornat a insistir que cal reprendre la promoció professional al mateix lloc de treball que permetia l’increment de dos nivells, i es doni la possibilitat que tots aquells treballadors que en el seu moment no van poder participar-hi perquè es van aturar els processos, ho puguin fer ara. 

Donada la complexitat d’aquests processos hem tornat a insistir en la necessitat de tractar aquests temes en el Grup de treball penitenciari. Ens hem instat a trobar data per a una pròxima reunió on tractar de manera específica aquestes qüestions.

En vista dels abundants temes a tractar, i ja que el mes passat no va haver-hi comissió de seguiment, ens emplacem a dimecres de la pròxima setmana per acabar de tractar-los.

Salut

UGTPRESONS

Barcelona, 19 de gener 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca