Reunió Comissió de seguiment

UGTPRESONS vam celebrar ahir la segona part de la reunió que va quedar posposada el passat 19 de gener, per tractar els temes que van quedar sense poder plantejar-se per manca de temps.

AMPLIACIÓ TERMINI GAUDIMENT DE DIES

UGTPRESONS hem demanat novament que s’ampliï el termini per poder demanar els dies d’assumptes personals i compensació de festius de 2022. I ho justifiquem no només perquè encara estem amb casos de la covid, que evidentment són ja més escassos, sinó que tant la manca de personal que patim, admesa ja fa tems per la mateixa administració, com les hores extres que s’estan generant, dificulten enormement que els treballadors puguin encabir els seus dies en els quadrants abans del 31 de gener.

Hem volgut traslladar el malestar que s’ha generat concretament al C.P. Puig de les Basses, on des de la direcció es va fer la comunicació que s’ampliava excepcionalment el termini de gaudiment fins al 19 de febrer per posteriorment anul·lar el comunicat per indicació de la Subdirecció de RRHH. UGTPRESONS hem demanat com pensaven solucionar aquest tema que ha perjudicat treballadors del centre, que ja havien demanat dies per quadrant al febrer per aquest motiu. També hem volgut reflectir que aquest problema no és exclusiu d’aquest centre i que a altres centres també ens han traslladat el problema amb el gaudiment dels dies, com ara al C.P Brians 2 per exemple.

El subdirector general ha tornat a mantenir-se en la seva postura i no pensen ampliar el termini de gaudiment dels dies de 2022, no obstant ens ha comunicat que per pal·liar la disfunció que admet es va produir, van enviar 4 reforços més a aquest centre per garantir el correcte gaudiment dels dies de 2022 en termini. També ens diuen que ho han fet amb algun altre centre on hi havia problemes en aquest sentit.

UGTPRESONS esperem que aquestes mesures garanteixin que tothom pugui gaudir dels seus dies correctament, cas contrari continuarem exigint solucions allà on no sigui així. 

CALENDARI DE PROCESSOS

Hem tornat a reiterar la nostra demanda de rectificació de l’infame calendari de processos que el Departament de Justícia va fer públic el passat 18 de gener. L’administració ens informa que així serà i que previsiblement la pròxima setmana ens presentaran un calendari modificat. Esperem que aquesta nova proposta respecti el calendari ja pactat amb Funció Pública.

COBERTURA DE BAIXES I REFORÇOS

El subdirector de Recursos Humans ens facilita les dades quant a les baixes i la seva cobertura:

  • interior hi ha 433 baixes de les quals 285 estan cobertes.
  • tractament hi ha 72 baixes de les quals 18 estan cobertes.
  • oficines hi ha 39 baixes de les quals 8 estan cobertes.

En total hi ha 553 baixes i de les quals 315 estan cobertes (s’inclou personal laboral). Ens comuniquen que es renovaran a tots els reforços un mes, fins al 28 de febrer, exceptuant-ne 6 que estan de baixa.

Malgrat que insistim que facin contractes d’una durada superior, almenys de 2 mesos, ens diuen que avui dia no ho veuen, però que no està descartat per més endavant.

Quant al tema de personal estem com sempre, UGTPRESONS reclamem que si a les baixes sumem la deficient dotació de personal a les plantilles, l’escenari als centres és cada vegada més decebedor.

I això no anirà a millor, sense anar més lluny, aquest any es jubilaran un elevat nombre de companys que s’hauran de cobrir amb personal de la borsa que ja de per si està molt minvada.

L’Administració ens comunica que ens vol convocar per una reunió del grup de treball penitenciari, el dia 6 de febrer, per abordar com afrontar la manca d’efectius que tenim a la borsa, mentre no es convoquin nous processos selectius i es clarifiqui el tema del redimensionament de les plantilles.

HORES EXTRES

Com UGTPRESONS ja hem explicat en moltes ocasions, i com és evident, s’està generant un problema amb el tema de les hores extres. S’ha evidenciat, entre d’altres, al C.P. Mas d’Enric on només en els mesos de juliol i agost es van fer 2000 hores extres, gairebé 4000 fins a desembre.  

El subdirector general ens comunica que estan recopilant el nombre d’hores extres a tots els centres penitenciaris per fer una valoració més global de l’escenari que tenim, ja que s’han de justificar aquestes mesures.

UGTPRESONS li hem posat ben fàcil, la justificació és la que hem denunciat des de fa anys, les plantilles estan infradotades, hi ha una manca de personal molt gran, i per aquest motiu encara que les baixes es procurin cobrir, continuarem necessitant personal per cobrir serveis, perquè el problema és aquest i fins que no es produeixi un increment net de treballadors, ho continuarem arrossegant i patint.

VESTUARI CENTRES OBERTS

UGTPRESONS hem demanat el subministrament de roba als professionals dels centres oberts de Catalunya, tal com s’està fent a la resta de centres penitenciaris. L’administració ens ha confirmat que així es farà. Una vegada es finalitzi amb tots els centres, es repartiran botes i jaqueta als professionals dels centres oberts (GMO i CRIMO).

ROBA IGNÍFUGA

UGTPRESONS hem demanat que ara que hem aconseguit que als centres anem protegits en cas d’incendi, cal adequar els protocols a aquesta nova situació, perquè això estar generant certa confusió en les actuacions, que cal abordar com més aviat millor.

El subdirector general està totalment d’acord, pren nota i ho traslladarà als responsables perquè adoptin les mesures necessàries per solucionar-ho.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 31 de gener de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca